avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Sotul meu ( decedat intre timp) a luat credite de la anumite banci, in perioada in care eram casatoriti, pe care le-a garantat cu bunurile imobiliare proprii. Intre timp a decedat, creditele au ramas neachitate, eu am acceptat succesiunea doar sub beneficiu de inventar. Bancva a vandul imobilele dar neindestulandu-se acum au solicitat poprirea venitului meu pentru diferenta de creanta neachitata ( care este de ordinul zecilor de mii de euro). Este legal? Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 09:33, 19 August 2011
puteti face o contestaie la executare aratand tocmai faptul ca dvs ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar si astfel patrimoniul defunctului si al dvs nu s-au contopit iar dvs mosteniti doar in masura in care dupa achitarea datoriilor succesiunii mai ramen ceva
Ati semnat contractele de credit in calitate de codebitor?
Da, am semnat contractele de credit in calitate de sotie ( codebitor?)
In acest caz raspundeti in solidar cu fostul sot pentru intreaga suma, cu toate bunurile dvs, mobile si imobile. Pentru ce platiti in plus fata de 1/2 din credit, va puteti intoarce impotriva fostului sot.
intrucat ati semnat contractele de credit in calitate de codebitor,potrivit prevederilor art.1039 Cod civil, opereaza solidaritatea pasiva(a debitorilor)asumata expres prin propria semnatura.
Ca atare banca(bancile)va pot executa pentru sumele restante in virtutea dreptului de gaj general asupra patrimoniului dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga banca sa platesc? ron_ada ron_ada Sotul meu aveau un credit la o banca. A murit. Polita nu acopera cauza si banca m-a anuntat ca trebuie sa platesc rata in continuare. Daca nu platesc se ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral colo colo Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori. ... (vezi toată discuția)
Credit persoana decedata LORENA.C LORENA.C Buna ziua, O persoana apropiata mie, al carei sot a decedat de curand a aflat ca decedatul a facut acum 4 ani un credit bancar pentru nevoi personale in ... (vezi toată discuția)