avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine este tatal meu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine este tatal meu?

buna,
de cativa ani ma framanta o intrebare:cine este tatal meu?Grupa mea sangvina este AII ,a mamei este BIII ,iiar a tatalui este OI.Este clar ca ar trebui sa existe in viata mea un al doilea tata care sa salveze onoarea grupelor sangvine din familia mea.Nu stiu daca va vine sa credeti , dar acest secret (al tatalui adevarat) a fost tinut in familia mea de 38 ani.
Eu banuiesc cine este tatal biologic , dar nu stiu ce ar trebui sa fac ,cum sa procedez sa ma recunoasca legal.As vrea sa reusesc acest lucru singura,fara sa apelez la "bunavointa mamei" , deoarece consider ca , comportamentul meu de fiica ascultatoare,respectuasa.cuminte,nu mai are sens.Desigur ma refer la relatia mama-fiica. Pentru tatal care m-a crescut---tot respectul.
De fapt scopul meu in aceasta actiune este sa-i tulbur tatalui biologic linistea , sa vad reactia lui si a copiilor lui si sa plateasca la batranete distractia din tinerete.(sunt cam sadica nu?).cred ca merita
petu a scris:

Sugerati ca trebuie sa ma prefac in continuare ca totul este ok?Armonie este in relatia cu sotul si copilul meu.Nu stiu daca in relatia cu mama mai poate fi armonie.O consider foarte vinovata,iar faptul ca tace in continuare si asteapta mult respect si afectiune din partea noastra denota ca nu constientizeaza cat rau ne-a facut mie si tatalui care m-a crescut.Toata viata ei a fost o rasfatata fara sa aiba nici un merit.
Recunosc faptul ca am o doza de 'samanta de scandal' dar este nedrept ce se intampla.
Sunt o persoana foarte vertebrala,cu o pozitie sociala castigata cu multa munca si intotdeauna am rezolvat problemele in timp util ,inainte ca lucrurile sa o ia razna.
Recunosc,aceasta situatie o vad fara rezolvare cel putin atata timp cat traieste tatal care m-a crescut.Este un om bun si tin mult la el.
Nu sugerez nimic! Am incercat sa raspund la problema cu care va confruntati, atat si nimic mai mult! Acum, ce a fost intai: uoul sau gaina? De unde stiti atat de bine ca mama dvs. a fost o rasfatata, apreciind ca nu a avut niciun merit? Este bine ca aveti puterea sa recunoasteti ca aveti "o doza de samanta de scandal", dar aceasta doza poate fi letala in anumite circumstante. Poate ati dorit sa spuneti ca aveti verticalitate si de aceea ati ajuns in acea pozitie sociala care va da satsfactii, evident prin propria munca. Situatia este rezolvabila, dar depinde numai de dvs. sa actionati intr-o maniera care sa nu afecteze pe nimeni.
Nu as vrea sa fiu inteleasa gresit.Faptul ca mama a fost o rasfatata il stiu din povestile bunicilor,iar apoi pe parcursul vietii mele,traind 30 de ani cu parintii in aceiasi casa.
Voi mai cugeta asupra manierei in care voi actiona ,dar este imposibil sa nu-i afecteze pe ai mei.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns si pentru bunele intentii.
petu a scris:

buna,

Eu banuiesc cine este tatal biologic , dar nu stiu ce ar trebui sa fac ,cum sa procedez sa ma recunoasca legal.As vrea sa reusesc acest lucru singura,fara sa apelez la "bunavointa mamei" , deoarece consider ca , comportamentul meu de fiica ascultatoare,respectuasa.cuminte,nu mai are sens.Desigur ma refer la relatia mama-fiica. Pentru tatal care m-a crescut---tot respectul.
De fapt scopul meu in aceasta actiune este sa-i tulbur tatalui biologic linistea , sa vad reactia lui si a copiilor lui si sa plateasca la batranete distractia din tinerete.(sunt cam sadica nu?).cred ca merita

"Majoritatea oamenilor nu au o idee foarte clara despre ce anume e fericirea si, prin urmare, creeaza conditii care ii conduc inapoi la insatisfactia pe care cauta cu atata disperare s-o elimine." (...un calugar tibetan al carui nume imi scapa).

Sper sa puteti sa va cititi propriile cuvinte prin cheia pe care v-am dat-o cu sublinierile mele.

Presupunand ca veti gasi un avocat suficient de inteligent sa motiveze o cerere de repunere in termen si un judecator dospus sa o admita (pentru ca nu mai sunteti in termen pentru o actiune de tagada) ... stiti ce presupune o astfel de actiune? Sa dovediti intai de toate ca e cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal dvs. (au trecut 38 de ani, va trebui sa rascoliti multe amintiri ... in masura in care veti gasi si martori dispusi sa-si aminteasca..)
Adica primul in care veti lovi va fi omul caruia ii (mai) acordati tot respectul. Ca sa capatati ce, in schimb?

E cam tarziu de filosofat la miezul noptii, dar nu se poate separa o zona luminata de una intunecata, ele sunt atat de apropiate...
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
romascanu, moderator
Daca simtiti ca "trebuie" sa va cunoasteti tatal biologic si nu veti avea liniste pana cand nu o faceti si, daca el este cu adevarat - cel pe care il banuiti - tineti mortis sa fiti "recunoscuta" de el, macar faptic daca nu si in drept, dati-i drumul, e dreptul dvs, de fiica!
Buna ziua !
Asa cum bine cita d-na / d-ra Nicoleta Romascanu din Codul Familiei, ,,copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei,,.
Cu toate acestea, trebuie spus si faptul ca perioada legala a conceptiei este cuprinsa intre a 300-a si a 180-a zi inaintea nasterii. Astfel ca un copil nascut la 3 luni dupa incheierea casatoriei este din punct de vedere legal conceput in afara casatoriei. Din cate inteleg, parintele care v-a crescut v-a recunoscut ca fiind fiica lui.
Din punct de vedere procesual, in opinia mea trebuie contestata paternitatea fata de tatal care v-a recunoscut si solicitata admiterea unei actiuni care sa stabileasca paternitatea fata de tatal natural.
Probabil ca procesul va fi lung si greu dar nu imposibil.
Din punct de vedere moral, poate un preot va poate sfatui mai bine.
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate sau contestare recunoastere filiatie. dandanaua dandanaua Un barbat recunoaste la starea civila un copil nascut de o femeie cu care a avut relatii extraconjugale. Copilul este recunoscut de acest barbat la momentul ... (vezi toată discuția)
Actiunea de tagada paternitate macoalex macoalex buna ziua! doresc sa va relatez un caz...o femeie ,care era casatorita ,dar era separata de cativa ani de sotul ei, a dat nastere unui copil cu un alt ... (vezi toată discuția)