avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada circulatie auto, proces verbal de costatare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada circulatie auto, proces verbal de costatare auto

Puteti sa ma ajutati si sa-mi spuneti :
- in baza carui articol se elibereaza dovada ptr a mai putea circula 15 zile in cazul suspendarii permisului auto, si cand incepe derularea celor 15 zile, din ziua suspendarii permisului sau din ziua imediat urmatoare?
- ce articol stipuleaza cerintele ce trebuiesc indeplinite de politist , cand acesta intocmeste procesul verbal de constatare, in cazul de exemplu neacordarii de prioritate, adica ce date trebuie sa contina obligatoriu acel proces verbal, ca sa nu poate fi declarat nul?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:51, 18 August 2011
suspendarea începe la data precizată în procesul verbal ce a dispus suspendarea. procesul verbal trebuie să cuprindă sub sancțiunea nulității, potrivit og 2 pe 2001 art. 17 numele, prenumele și calitatea agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, fapta săvârșită, data comiterii ei, și semnătura agentului. mai aveți și art.16 din același act normativ, din care rezultă că procesul verbal trebuie să conțină obligatoriu data și locul unde a fost încheiat, numele prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul, datele dv-stră personale, inclusiv cod numeric personal, descrierea faptei cu indicarea datei, orei, și locului în care a fost săvârșită, posibilitatea de a plăti jumătate din amendă în 48 de ore dacă aceasta este prevăzută de lege, și faptul că la întocmirea procesului verbal agentul este obligat să vă aducă la cunoștiiință dreptul dv-stră de a face obiecțiuni, iar la art. 19 dacă dv-stră refuzați să semnați cele constatate de agent trebuiesc confiemate de cel puțin un martor .
Declararea nula a PV o face doar instanta si nu participantul la trafic. Deci va trebui sa contestati mai intai acest PV pe baza unor argumente valabile si apoi va trebui sa asteptati hotararea instantei.
Art. 180 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede:

(1) n cazul n care constat nclcri ale normelor rutiere, agentul constatator ncheie un proces-verbal de constatare a contraveniei, potrivit modelului prevzut n anexa nr. 1A, care va cuprinde n mod obligatoriu: data, ora i locul unde este ncheiat; gradul profesional, numele i prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reedina contravenientului, numrul i seria actului de identitate ori, n cazul cetenilor strini, al persoanelor fr cetenie sau al cetenilor romni cu domiciliul n strintate, seria i numrul paaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberrii acestuia i statul emitent; descrierea faptei contravenionale, cu indicarea datei, orei i locului n care a fost svrit, precum i artarea tuturor mprejurrilor ce pot servi la aprecierea gravitii faptei i la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilete i se sancioneaz contravenia; numrul punctelor-amend aplicate i valoarea acestora, posibilitatea achitrii de ctre persoana fizic, n termen de cel mult dou zile lucrtoare, a jumtate din minimul amenzii prevzute de actul normativ, sanciunea contravenional complementar aplicat i/sau msura tehnico-administrativ dispus; indicarea societii de asigurri, n situaia n care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a cii de atac, semntura agentului constatator i unitatea de poliie la care se depune plngerea.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza florinzaha florinzaha Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie: am primit amenda pentru depasirea vitezei legale in localiate, pe procesul verbal nu este specificata ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal pentru viteza carbo carbo x este surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza mai mare decat cea limita. in cazul unei contestatii a procesului verbal se poate invoca ca ... (vezi toată discuția)