am o intrebare daca sunteti amabil.am 34 de ani si de la 25 m-am imbolnavit de schizofrenie.de la 19 la 24 de ani am terminat facultatea toti anii dar fara licenta.4 ani cat era normal plus un an repetat tot din cauza bolii care incepuse sa apara
.beneficiez de indemnizatie de handicap de la 28 de ani.vreau sa stiu cum pot avea parte si de pensie de invaliditate avand in vedere ca facultatea se pune ca stagiu de cotizare?trebuie sa mai cotizez cu bani in mana vreun an sau doi?
Multumesc
Sa stiti ca si eu am schizofrenie paranoida,am la fel 34 de ani si in 2008 cand am primit pensia de invaliditate grad 3 la 1 an termen de revizuire,trebuia sa am 5 ani vechime,acum cu legea noua a pensiilor bolnavii de schizofrenie pot iesi la pensie fara stagiu de cotizare.Sa va asteptati la pensia minima de 350 lei ,eu cu 2 ani vechime plus 4 ani facultatea am 300 lei ,restul pana la 350 lei ii primesc ca pensie sociala conform legii.Inca ceva conteaza si cate episoade psihotice ati avut ,adica de cate ori ati fost internat ,sa aveti mai multe bilete de iesire din spital ,unul recent,va mai trebuie referat de la medicul psihiatru dar inainte de toate trebuie sa mergeti la comisia de expertiza a capacitatii de munca care va va spune de ce aveti nevoie cu biletele de iesire din spital in original.Daca doriti va pot trimite si criteriile de diagnostic clinic si functional pe baza carora se stabileste capacitatea de munca si veti vedea la schizofrenie cam unde v-ati incadra,cu aproximatie,medicul este expert si el decide pana la urma.Daca doriti lasati un email.Multa sanatate.