avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si vanzare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si vanzare ?

Buna seara,
Daca se dezbate o succesiune si totodata se doreste a se vinde intreaga mostenire ce se dezbate,este posibil sa se faca acte de proprietate direct cumparatorului ?
Sau,exista o alta posibilitate de a se face acte direct cumparatorului intregii mosteniri (o casa si terenul pe care este amplasata),la notar,cand se dezbate succesiunea ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:58, 20 August 2011
se dezbate intai succesiunea, apoi se vinde, adica mostenitorul semneaza contractul in calitate de vanzator, or daca nu are, nu poate vinde
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
elena138, utilizator
se dezbate intai succesiunea. Apoi mostenitorul sau daca sunt mai multi mostenitori de comun acord vand cumparatorului. Nu se poate face direct acte pe numele cumparatorului pentru ca transmisiunea nu o mai poate face decedatul prin acte intre vii, ci numai prin mostenire mostenitoriilor sai, care pe urma transmit dreptul lor astfel dobandit altor persoane.
Deci,mai intai se taxeaza succesiunea (cam ce suma ar fi,ori procent ? );
Apoi,dupa obtinerea certificatului de mostenitor,se poate vinde - deci,alta taxa pentru notar, (cam despre ce suma ar fi vorba la o astfel de tranzactie ?).
Dar,daca terenul nu este intabulat ? Se poate vinde,iar cumparatorul sa-si faca intabularea ulterior ?
Va multumesc.
s-a mai discutat aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Depinde de expertiza imobiliara. Plus ca la vanzare se va plati si impozit pe tranzactie. Important ca terenul sa aibe cadastru, intabularea se poate face dupa.

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)
Cumparare mostenire de la mostenitori fara succesiune fermier fermier Buna ziua.Pot cumpara un teren de la mostenitori,si dupa aceea sa ma ocup de intabulare?Ar fi vorba de timp.Mostenitorii se pot intalni sa semneze ,dar nu pot ... (vezi toată discuția)
Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)