avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din apartament

As dori sa aflu cum pot sa evacuez o persona din apartamentul parintilor.Dupa decesul lor (parintilor)acolo s-a mutat fratele cu sotia si copilul (in 2003).Acum doi ani au divortat si statul a incredintat copilul tatalui din motive serioase .Exa doamna,a mai umblat si cu alti barbati ,drept urmare a dat nastere altui copil cu alt barbat.Dupa divort fiind gravida ,i s-a permis sa stea acolo pana dupa nastere urmand sa elibereze apartamentul la trei luni de la nastere.
Mentionez ca exa nu are nici macar domiciliul stabil acolo,in actul de identitate fiind trecuta o alta adresa.Fratele intre timp a plecat in anglia,ea urmand sa elibereze apartamentul.Din decembrie 2007 ne rugam de ea sa elibereze apartamentul si nu vrea ,acumuland datorii la intretinere,scandal pe scara cu veciniii din cauza ca vin acolo tot felul de persone dubioase.Am dori sa stim cum putem sa eliberam apartamentul,noi fiind mostenitorii de drept,si ce mai trebuie stiut este faptul ca procedeul de succesiune inca nu este terminat ca sa intram in posesia certificatului de propietar.
Va multumim mult daca ne raspundeti informativ,macar sa stim ce pasi sunt de urmat.
Cel mai recent răspuns: 1avocat36 , utilizator 11:38, 28 Septembrie 2010
Dupa obtinerea certificatului de mostenitor, puteti decshide o actiune in evacuare pentru lipsa de titlu.
Fara discutii, cum a spus si "elis" , o actiune in evacuare respectand conditia celui certificat de mostenitor!
Multumesc domnului Elis si Tudorioan si astept si alte sugestii.As dori sa stiu daca se poate face ceva totusi mai rapid pana sa luam certificatul de mostenitor.Multumesc.
Trebuie sa gasim o solutie mai rapida deoarece asociatia de propietari ne da in judecata datorita acumularii de datorii la intretinere de catre aceasta "intrusa".Va multumim.
Actiunea in evacuare, daca depuneti toate inscrisurile, respectiv dovada calitatii dvs de proprietar(i), dovada de la asociatia de proprietari cum ca se acumuleaza continuu datorii pentru a motiva urgenta, nu va dura foarte mult; insa daca nici dvs nu faceti dovada ca aveti drepturi asupra imobilului, riscati sa vi se respinga. Totusi intrebati notarul in cat timp preconizeaza ca vi se va elibera titlul si introduceti actiunea, urmand sa depuneti titlul de proprietate la primul termen, pentru a castiga putin timp. Oricum, si in cadrul unui proces pe rol, va putea trage de timp si acumula datorii. Mergeti totusi si la Asociatie si discutati, poate gasiti o solutie de compromis cu acestia.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune rocsy77 rocsy77 buna ziua,as dori si eu niste informatii referitor la o posibila succesiune,tatal meu a decedat in urma cu 6 ani,mama fiind urmasa nu a dezbatut ... (vezi toată discuția)
Mostenitor sau nu? Danu2610 Danu2610 Bună ziua! Ma numesc Dan B. si de ceva timp am o perioada mai grea... Din familia tatalui am obtinut o mostenire (casa noua,casa parinteasca si suprafata ... (vezi toată discuția)