avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Mama este proprietara unui apartament dobandit in anul 1993 prin cumparare de la fostul ICRAL.Ea este in proces de evacuare cu fica si ginerele ei care locuiesc la aceasi adresa,procesul fiind inca pe rol.Intre timp,mama ar dori sa faca acte de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere catre fiul ei(cam peste 2-3 luni)....in acest caz mai are rost sa se continue procesul?sau odata perfectate actele urmeaza ca fiul sa deschida un nou proces de evacuare?In acest caz mai conteaza vechiul proces?Mentionez ca fiul nu figureaza in nici o calitate in procesul care este pe rol..
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 15:20, 22 August 2011
Mama fiind proprietara, este evident ca are dreptul de dispozitie si poate instraina cum doreste apartamentul. Nu ati specificat insa de ce a fost necesara introducerea unui actiuni pentru evacuare, care e temeiul acestei actiuni. In baza caruia act fiica si ginerele locuiesc acolo? Fiica are cota din imobil cumva si mama nu e decat coproprietar? Are fiica contract de inchiriere? E doar luata in spatiu si si-a stabilit domiciliul acolo? Oferiti si aceste elemente ca sa va putem raspunde.
Fiica si sotul ei sunt doar luati in spatiu,singura proprietara este mama
Eu as verifica intai cand expira cartile de identitate ale celor doi si nu mi-as mai da acordul la intocmirea unui nou buletin pe aceeasi adresa. Asta e solutia cea mai simpla. Iar, dupa expirarea buletinelor, as schimba pur si simplu yala.

Ce s-ar mai fi putut face in speta? Inainte de a fi intentat actiunea in evacuare, as fi facut ceva si mai drastic: as fi intocmit o notificare (trimisa eventual prin executor judecatoresc) prin care ii informam ca mi-am retras acordul - care oricum a fost temporar, in nici intr-un caz definitiv - si le acordam un termen sa-si caute locuinta. Apoi, cand expira termenul, as fi schimbat yala la usa. As fi informat prin adresa scrisa si serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor ca persoanele respective s-au mutat si nu mai locuiesc efectiv la adresa inscrisa in buletin. As fi facut si mentiunea in cartea de imobil.

Daca ati inceput insa cu actiunea in evacuare, continuati-o, pentru ca nu aveti incotro, fiind singura solutie (daca nu cumva le expira buletinele intre timp si aveti noroc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa evacuez pe cineva din casa danYel19 danYel19 buna bunicul meu locuieste cu fica, ginerele , nepoata lui . probemele au inceput la scur timp dupa ce sa mutat ginerele la el . certuri batai ... cum poate ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. ... ulmeni1 ulmeni1 Baiatul meu locuieste cu sotia in apartament propietatea mea. Divorteaza. Cum pot sa scot din spatiu fosta sotie care are si ea un apartament in propietatea ... (vezi toată discuția)