avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Este legala punerea la dispozitie pentru descarcare a ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Este legala punerea la dispozitie pentru descarcare a subtitrarilor?

As dori sa stiu daca oferirea spre descarcare pe un site a unor subtitrari pentru care am acordul realizatorului lor, dar nu si drepturi asupra materialului video subtitrat, incalca sau nu legea drepturilor de autor in vreun fel.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: serghei31 , utilizator 16:11, 8 Septembrie 2008
Aceasta subtitrare reprezinta de fapt o traducere a textului initial, scrisa sau audio. Trebuie sa aveti acordul scris(contract) al titularului dreptului de autor al textului initial si acordul traducatorului.
Ar mai fi si problema celorlalti titulari de drept de autor asupra materialului video, in cazul in care in contractele dintre acestia exista stipulata o clauza conform careia nu se poate difuza separat materialul audio de cel video, ele constituind deja o opera unitara.Ma refer la contractele cu producatorul.In caz contrar, savarsiti o contraventie sau o infractiune - depinde cum se incadreaza fapta -, conform Legii nr.8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe actualizate, la care se adauga prevederile din tratatele si acordurile internationale la care Romania este parte.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site-urile de subtitrari si versuri. legale sau nu? ellada ellada Aceste site-uri sunt intersize clar, cu vreo lege? Din punctul meu de vedere sunt ilegale, cum materialele video/audio sunt protejate la fel si text-ul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de autor in traducerea literara - incurcatura de nume luura luura Buna seara Va scriu in speranta ca ma puteti sfatui despre pasii pe care ii pot urma pentru a remedia ceea ce eu consider a fi o nedreptate. Am tradus anul ... (vezi toată discuția)
Conținut youtube, drepturi de autor. DorinaCet DorinaCet Bună ziua! Pot încărca material pe YouTube, constând în pagini din cronici vechi (de peste 100 de ani), descărcate liber de pe internet, de la diverse ... (vezi toată discuția)