avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional pentru transmitere revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional pentru transmitere revisal

Buna ziua ,

Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare.
Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine contabilitatea .Este prevazuta printr-un act aditional transmiterea revisalului de catre reprezentantul srl. Acum, dupa aparitia legii 500/2011 si a ordinului 1918/2011 cum sa procedez ?! Mai fac un act aditional in care sa precizez expres procedura de completare si transmitere revisal si apoi cu actul aditional ma prezint la itm pt informare ?
In ordinul 1918/2011 scrie ca prestatorii trebuie sa fie inregistrati ca operatori de date cu caracter personal conf.prev legii 677/2001 - unde trebuie sa se prezinte pentru inregistrare?
In cazul meu firma de contabilitate trebuie sa se inregistreze la itm ca prestatori de servicii ?(art.6 legea 500/2011).

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 23 August 2011
Da. Firma de contabilitate sa mearga si sa se inregistreze la itm.
Si acum cine se ocupa de Revisal?
Deocamdata tot firma de contabilitate...
Daca cititi bine Ordinul nr.1918/2010 nu firma de contabilitate trebuie sa mearga la ITM, ci angajatorul pentru a depune acea informare privind externalizarea serviciului de completare si transmitere REVISAL.
Astfel:
10. In vederea inregistrarii prestatorilor de servicii la inspectoratele teritoriale de munca, angajatorii au obligatia de a informa in scris inspectoratele teritoriale de munca despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului. Informarea inspectoratului teritorial de munca se va efectua in termen de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii.

11. Informarea la care s-a facut referire la pct. 10 va consta intr-o adresa intocmita de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului; dovada inregistrarii prestatorului ca operator de date cu caracter personal, conform prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal stelach stelach Buna ziua o societate de contabilitate, care in baza contractului de prestari servicii contabile incheiat cu un client a efectuat si pina acum toate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare itm iudith2000 iudith2000 Buna ziua!Sunt o firma de contabilitate cu codul CAEN 6912.Pentru a ne inregistra la ITM ca prestator de servicii pentru transmitere revisal,pentru clientii ... (vezi toată discuția)
Decizie operare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Daca administratorul unei societati ( avand si diploma pt. absolvirea cursurilor de R.M. ) are decizie pt. a opera in revisal, este nevoie sa ... (vezi toată discuția)