avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie operare revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie operare revisal

Buna ziua!
Daca administratorul unei societati ( avand si diploma pt. absolvirea cursurilor de R.M. ) are decizie pt. a opera in revisal, este nevoie sa prezinte aceasta decizie si la ITM ??
Stiam ca trebuie instiintat ITM - si prezentata copie a contractului atunci cand societatea are ctr. cu o firma specializata, dar asa ... La un control ITM, asa i s a explicat administratoarei ca trebuie procedat, altfel va primi amenda !
Stie cineva despre ce prevedere este vorba ?
Multumesc !


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 26 Septembrie 2013
In cazul desemnarii unei persoane pentru a opera in Revisal, decizia de numire a acestei persoane se pastreaza la sediul firmei si se prezinta in cazul unui eventual control.Instiintarea ITM se face numai in cazul unei firme spaecializate.
Este o absurditate a celor care sustin asa ceva.

Decizia de numire a persoanei desemnate cu completarea si transmiterea REVISAL-ului care are c.i.m. nu se depune la ITM.

Din Ordinul nr.1918/2011:
...
9. Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari de servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

10. In vederea inregistrarii prestatorilor de servicii la inspectoratele teritoriale de munca, angajatorii au obligatia de a informa in scris inspectoratele teritoriale de munca despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului. Informarea inspectoratului teritorial de munca se va efectua in termen de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii.

11. Informarea la care s-a facut referire la pct. 10 va consta intr-o adresa intocmita de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului; dovada inregistrarii prestatorului ca operator de date cu caracter personal, conform prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)
Revisal doineamariana doineamariana Buna ziua! Stie cineva cum se obtine dovada inregistrarii ca operator de date cu caracter personal? Aceasta dovada va fi necesara la itm pentru inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare itm iudith2000 iudith2000 Buna ziua!Sunt o firma de contabilitate cu codul CAEN 6912.Pentru a ne inregistra la ITM ca prestator de servicii pentru transmitere revisal,pentru clientii ... (vezi toată discuția)