avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... valabilitate contract vanzare auto si radiere- ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

valabilitate contract vanzare auto si radiere- cumparator de rea credinta

buna ziua
am vandut o masina cu contract de v.c. in care am trecut numele meu si al cumparatorului, seria si nr cartilor de identitate, cnp-ul cumparatorului, datele autoturismului si, evident, pretul. contractul este scris de mana, datat si semnat de ambele parti. din nestiinta si graba nu am trecut adresele de domiciliu ale noastre si nici copii de buletin (nici nu am avut unde sa facem, era intr-o seara). masina si actele au ramas la cumparator.
problema este ca, acum, administratia financiara nu vrea-mi scoata din evidenta masina pe motiv ca nu are adresa cumparatorului si copia de buletin a acestuia.
ce pot sa fac in conditiile in care cumparatorul nu vrea sa inscrie masina pe el si incearca sa o vanda in targ, cu actele pe numele meu?
cum pot radia masina atat la fisc cat si din circulatie?
oare cumparatorul nu intra la infractiunea de inselaciune, deoarece imi spusese ca o tine pt.el ca sa faca naveta la servici, iar dupa doua zile era cu ea in targ? prejudiciul pt. mine este si la impozite si la asigurari (nu pot recupera diferenta ramasa). plus alte probleme ce pot apare in trafic daca o vinde pe numele meu si imi vor veni toate acasa.
va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
ninogic, utilizator
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 21:39, 23 Septembrie 2011
Buna ziua

Incercati sa aflati domiciliul cumparatorului de la serviciul de evidenta informatizata a persoanelor in vederea formularii unuei instiintarii scrise, act premergator formularii plangerii penale, si indestulator pentru a proba "buna credinta" a dvs.
Din punctul meu de vedere, teoretic, desi vanzarea cumpararea unui automobil este un contract consensual(se incheie prin simplul acord de vointa al partilor), cumparatorului i se poate face plangere penala in vederea verificarii de catre organele judiciare a elementelor constitutive ale infractiunii de "abuz de incredere" prevazuta si instrumentata de catre art. 213 din Codul penal: ' "consta in insusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acel bun pe nedrept, ori refuzul de a-l restitui"
Scrisoarea de instiintare a cumparatorului va fi trimisa recomandat cu recipisa de confirmare de primire pentru a putea fi depusa ulterior plangerii penale solicitate, practic prin aceasta comunicare veti putea demonstra "reaua credinta" a cumparatorului ce ulterior va fi sanctionata de catre organele judiciare.

Cu tot respectul din lume
va multumesc pt. raspuns
deci dvs. recomandati sa fac cerere la acest serviciu, motivand necesitatea unei instiintari scrise pt. evitarea actiunii penale, iar daca raspunsul de la evidenta este negativ, sa fac totusi plangere penala pt. abuz de incredere, deoarece cererea de la serviciul respectiv va dovedi buna mea credinta.
am inteles corect? multumesc mult pt. mura-n gura:">
Daca aveti numele, prenumele si cnp-ul cumparatorului este suficient pt a obtine toate datele despre cumparator si pentru a inainta o plangere impotriva lui prin Politia Romana si astfel sa va rezolvati problema.
Buna ziua

Opinia este personala si reliefeaza un punct de vedere subiectiv.
pt. ninogic!!! nu ai ce i face!1doar sa l dai in judecata ! plangere penala nu vei putea face deoarece nu detii actele masinii........eu aveam cartea masinii,adresa si contractul si tot nu am putut deca astepta pana s a decis sa facem actele
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
vxd, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator de buna credinta TacheF TacheF Buna ziua, Un autoturism trecut in proprietatea mea (inmatriculat cu toate documentele originale si legale) in urma unor vanzari succesive fara a fi ... (vezi toată discuția)
Contract v/c cu acte false alex.ungureanu alex.ungureanu Bună. În urma vânzării unei mașini m-am dus cu contractul de înstrăinare-dobândire pentru a scoate fiscal. Acolo doamna m-a refuzat pentru că în loc ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare mirelle mirelle X intentioneaza sa cumpere o masina. Se deplaseaza impreuna cu inca 2 prieteni la targul de masini din localitate, verifica o masina expusa spre vanzare si se ... (vezi toată discuția)