avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin

Buna ziua ,in urma cu 3 luni de zile am baut ceva si am intrat intr un magazin de unde am incercat sa fur o sticla de alcool si o ciocolata(eram beat doar):)!am fost prins si am fost dus la politie unde mi a fost luata declaratie ,amprente si fotografii!intrebarea mea este :exista vreun risc sa fiu bagat la inchioare pentru asa ceva?mentinoez ca nu am mai facut asa ceva inainte.Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Marinela Chirita , Avocat 13:50, 23 August 2011
Nu veti ajunge la inchisoare ( de data aceasta) .Probabil veti primi o amenda administrativa.Trebuie insa sa va prezentati cand veti fi chemat pentru audieri, sa va regretati fapta si sa aveti o atitudine corespunzatoare in fata organelor judiciare.
Faptul ca va aflati in stare de ebirietate, nu este o scuza, sa stiti, oricand si oricum, pentru a fi exonerat de rapsundere
Veti primi cel mult o amenda (administrativa sau penala). Data viitoare s-ar putea sa nu mai fie la fel de usor.
Varianta grava: probabil urmeaza sa fiti trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de furt. Pedepsa se va aplica in functie de diverse criterii: conduita dumneavoastra anterioara si ulterioara savarsirii faptei, valoarea prejudiciului, astfel incat, mai mult ca sigur, se va dispune suspendarea executarii pedepsei.
Adica: vi se va aplica o pedeapsa cu inchisoarea, destul de mica, dar se va dispune suspendarea executarii ei, pe un anumit numar de ani-care se cheama termen de incercare.

Varianta usoara- vi se va aplica o amenda administrativa, daca organele de cercetare penala considera ca fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala? dosar penal? constantin20099 constantin20099 am furat un telef de pe masa intr un club.telef era a unui prieten de al meu cu care stateam la masa.am fost vazut pe camerele video si am fost chemat la ... (vezi toată discuția)
Furt law32 law32 Buna seara, Sunt un tanar d 16 ani care a comis fapta de furt acum aprox 8 luni dintr-un hipermarket in val. de aproximativ 80 de lei. Nu am fost singur am ... (vezi toată discuția)
Furt hipermaket belle30 belle30 buna ziua...azi 13.04.2010 am fost prinsa cu poduse neachitate in valoare de 180 ron din hipermarketul cora.s-a chemat politia am mers la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)