Buna ziua !Va rog sa ma ajutati, nu stiu cum trebuie procedat in situatia mea, o sa incerc sa fiu cit mai scurt si explicit.Asadar, exista un imobil in care locuiesc trei familii, parintii mei si inca 2 familii,toti proprietari prin legea112.Accesul in curtea imobilului,respectiv curtea imobilului se face printr-un coridor(pe care o sa-l numesc in continuare coridor1) care da in curte dar care se si ramifica la stinga unde formeaza ca o veranda (pe care o s-o numesc coridor2)pentru doua dintre familii printre care si parintii mei.Precizez ca accesul familiilor la locuinta efectiva se poate face atat pe traseul coridor1-curte-locuinta, cat si pe traseul coridor1-coridor2-locuinta.Parintii mei ar dori sa inchida portiunea lor din coridorul2, astfel reusind sa construiasca inca o camera, cum spuneam mai sus acest lucru neobstructionand accesul celorlalti colocatari.Cum ar trebui procedat in acest caz? Multumesc !
Daca partile din imobil, respectiv coridorul 1 si 2, sunt detinute in indiviziune de catre toate cele 3 familii, atunci singura cale este ca parintii dvs. sa se inteleaga cu acestia si sa cumpere partea lor din coridorul care va intereseaza. In cazul in care acestia nu sunt de acord...ramane actiunea de iesire din indiviziune.