avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract de subinchiriere

Buna ziua , reprezint o SC am incheiat in urma cu 5 ani mai exact in 08.2006 un contract de subanchiriere a unui spatiu , sediu social si punct de lucru al societatii, unei alte societati, pentru desfasurarea activitatii de comert Din 2010 aceast chirias nu a mai achitat chiria . Contractul este incheiat cu pact comisioriu gr VI . Intrebarile mele sunt:
1. Cum sa introduc in notificare de reziliere faptul ca imi rezerv dreptul de a il actiona in instanta pentru recuperarea datoriilor?
2. Din 01.2010 nu i-am mai emis facturi lunare pentru chirie ( i se emiteau facturi in momentul in care se prezenta cu chiria lunara)(deoarece ma incarcam cu venituri si trebuia sa platesc impozit) Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat! Adriana SG.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 10:26, 25 August 2011
1. Pe ce perioada s-a ncheiat contractul in 08.2006 ?
2. Cum faceti dovada ca a utilizat spatiu din 01.2010 si pana in prezent ?
3. Despre care datorii vorbiti, odata ce nu i-ati trimes facturile si somatiile de plata ?
Eu zic sa apelati la un mediator si bate-ti palma prieteneste !
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
Augustin Zbora, Consilier juridic
Neemitand facturi,ati acceptat tacit utilizarea spatiului cu titlu gratuit,un asa zis comodat.
Actiunea in instanta nu are sanse de reusita intrucat nu puteti proba existenta unei creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere sau comodat ?? doar_andreea doar_andreea Buna ziua , Am o nelamurire . Firma unde lucrez(sa spunem X ),are un contract de inchiriere cu o asociatie non-profit , pentru un spatiu in care isi ... (vezi toată discuția)
În ce situații ar putea avea probleme un proprietar care își dă acordul pentru stabilirea sediului social al unei firme în spațiul închiriat? liviu f liviu f Am un spatiu comercial pe care vreau sa-l dau in chirie. Viitorul chirias nu are, inca, firma infiintata iar cu ocazia infiintarii ar vrea sa-si inregistreze ... (vezi toată discuția)
Impozit venituri din jocuri de noroc maryabunea maryabunea Buna. Sunt o microintreprindere platitoare de impozit pe venit. In mai 2009 am incheiat un contract de inchiriere spatiu cu o sc pentru expoatarea unor masini ... (vezi toată discuția)