avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

am rovinieta platita pe un an,asta-seara am fost oprit de un echipaj de politie judetean care mi-a cerut rovinieta.i-am explicat ca o am platita si ca nu mai se emite actibildul pe lipit in barbriz si chitanta o am acasa si ca rovinieta se verifica mai nou dupa numerele masinii de aceea nu tin chitanta la mine.nu aveam nici actul de identitate doar o copie care o tin tot timpul la mine.am primit 402 lei amenda ca nu am prezentat actul de identitate si rovinieta.in schimb pe proces verbal apare seria mea de buletin(care dupa spusele agentului daca nu aveam actul de identitate nu avea de unde sa o stie,pe asigurare,permis,talon nu apare seria de buletin )iar cu rovinieta eu stiu ca se verifica pe baza numerelor.(De asemenea, agentii vor fi dotati cu niste terminale mobile. Cu ajutorul lor, politistul va afla in doar cateva secunde, tot online, daca taxa a fost achitata)si atunci?[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 08:43, 24 August 2011
Contestati amenda in instanta
Singura modalitate este sa contestati in instanta PV, la parchetul de care apartine zona in care a avut loc evenimentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rovinieta dar am pierdut chitanta! catalinuk catalinuk Buna ziua! Recent am fost in Romania cu maina inmatriculata in Marea Britanie. Am cumparat rovinieta pentru 30 zile dar din pacate fara sa realizez am pierdut ... (vezi toată discuția)
Contestatie contraventie lipsa rovinieta mvx23 mvx23 Buna ziua, Am primit procesul verbal de contraventie pentru lipsa rovinietei. Problema ar fi ca in momentul in care am cumparat masina, am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Talon suspendat [fara numar pe fata (pierdut)] mozavictor mozavictor Am fost oprit de un echipaj de politie la intersectia Simeria-Hateg . Dupa ce agentul s-a prezentat am intrebat \"Motivul Opririi ?\" raspunsul a fost \"nici ... (vezi toată discuția)