avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere acte de proprietate pentru un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947

Buna ziua,
Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a facut fara acte deoarece nici el nu avea decat acte de vanzare cumparare facute de mana cu martori.La decesul acestuia dezbaterea de mostenire intre mostenitorii legali s-a facut doar pentru suprafata de pamant pe care o detinea acesta fara suprafetele de pamant donate fiicelor la casatorie si pe care fiecare si-a construit un imobil.Detin toate actele de mana cu care aceste suprafete de teren au fost cumparate in 1947.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:45, 2 Mai 2011
Prima data mergeti la primarie si verificati cine figura inscris la rolul fiscal si agricol cu imobilul respectiv. Va trebuie evidenta Registrului agricol 1986-1990 si istoricul de rol fiscal de cand exista el in primarie (cu cat mai vechi, cu atat mai bine). De asemenea, va trebuie extrasul din registrul cadastral al posesorilor 1990, tot de la primarie, pentru pozitia de rol aferenta imobilului.
Ca de obicei, in masura in care puteti obtine documentele de mai sus, recomand constatarea existentei dreptului de proprietate prin emiterea Ordinului Prefectului, in baza art. 23 din legea 18/1991. Acest OP va fi emis pe numele persoanei care poseda imobilul in 1990. Dosarul care se depune la primarie, trebuie sa contina:
- cererea, formulata de posesorului imobilului din anul 1990 (dupa caz de mostenitorii acestuia);
- schita cadastrala a imobilului, efectuata de un expert autorizat;
- isoric de rol fiscal;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia aferenta imobilului;
- acte stare civila solicitant (ci certificat mostenitor, dupa caz);
- declaratiile vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: obtinere acte de proprietate pentru un imobil construit in 1950 impreuna cu sotia pe un teren dat de tatal acesteia,pe care la cumparat cu act de mana in 1947 vs99teo vs99teo Buna ziua, Vreau sa obtin acte de proprietate pe un imobil construit in 1950 pe un teren donat de socrul meu la casatoria cu fiica acestuia.Donatia s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire - titlu de propietate pe casa parinteasca mihai_bebi mihai_bebi Cum se face titlu de propietate pe casa parinteasca daca doi din frati au decedat ,casa este construita prin anii 1930 -1935 in comuna Margineni-Nt? (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)