Buna ziua,
Ce se intampla daca un angajat refuza semnarea actului aditional la CIM, cu prevederile noului cod al muncii? Se pot dispune masuri impotriva acestuia?
Vreau sa mentionez ca angajatul nu este de acord cu modificarea termenului de preaviz legal din 30 zile calendaristice la 45 zile lucratoare (post de conducere). Multumesc.
Este foarte bine sa refuze acesl act aditional .... unde scrie ca este obligatoriu sa se stabileasca noi termen de preaviz in cazul demisiei? ... orice act aditional presuopune acordul ambelor parti , ceea ce implica ca niciuna dintre parti nu poate obliga pe cealalta sa semneze ... in cazul in care il veti obliga sa semneze un astfel de act aditional , salariatul se poate adresa instantei de judecata pentru anularea acestuia.
mai am o intrebare: daca un angajat se afla in preaviz (demisie) si mai are 10 zile de concediu, sunt obligat sa ii aprob concediul daca va face cerere?
Nu sunteti obligat , insa sunteti in avantaj daca ii aprobati cererea de CO ... intrucat veti plati o singura data . Astfel:
1. daca nu-i aprobati cererea , atunci veti plati zilele de CO neefectuate la incetarea c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun., in afara de perioada de preaviz lucrata.
2. daca ii aprobati cererea atunci se va plati fie 10 zile de CO , fie 10 zile de preaviz.
Preaviz
MOKUSKA
In contractul de munca am trecuta perioada de preaviz de 30 de zile din care eu pot sa ma mai prezint la locul de munca doar 19. Am nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Demisie
VaduvaL
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)