avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contract de comision
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contract de comision

Buna ziua !am incheiat un contract de comision cu un broker de asigurari, si dupa ce am inceput sa fac asigurari am incercat sa imi aflu codul RAF, dar am descoperic ca nu am cod raf!am intrebat la sefii mei si au spus ca este normal sa nu am pentru ca am un contract si fac asigurari in numele lor !as dori sa stiu daca este legal acest lucru! (firma de brokeraj-"comisionar" iar eu "asistent comitent"
si dac se poate sa-mi spuneti ce taxe trebuie sa achit la finante si ce formulare trebuiesc completate !
multumesc si astept lamuriri daca se poate!
Cel mai recent răspuns: ContSters215113 , utilizator 23:29, 27 August 2011
Orice asistent in brokeraj trebuie sa aiba un cod RF alocat de CSA. Solicitati de urgenta aceasta brokerului la care v-ati angajat. Referitor la taxe, va trebui sa va inregistrati contractul de comision la Administratia Financiara pe raza careia domiciliati, in cazul in care sunteti persoana fizica, va trebui sa achitati 16% si contributia CASS
multumesc, am solicitat si mi-au spus ca este normal sa nu am cod raf pentru ca eu am un contract de asigurare cu un asistent broker, si nu cu un broker, desi acest asistent broker cu care am contract este o firma !!
Este obligatoriu sa aveti alocat cod RAF indiferent pt cine lucrati deoarece in situatia pe care ati prezentat-o acest asistent de broker o sa va retina din comisionul la care aveti dreptul o parte importanta. In situatia de acum nu trebuie sa platiti nimic la fisc, acest lucru trebuie sa-l faca asistentul.
am inteles, am solicitat administratorului firmei sa imi dea un cod raf, problema este ca eu am incheiat un contract si nu pot solicita rezilierea , mai devreme de un an, decat daca platesc daune de 10.000 euro!le-am spus dar nu vor sa inteleaga!din comision imi opresc 16 %, eu trebuie sa inregistrez la finante contractul!
in aceste conditii cam ce as putea sa fac!!
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters215113, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti in cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la o reclamatie? Aveti ... (vezi toată discuția)
Calificare csa si pt activitate temporara (ex, incheiere asigurari sanatate /2012)? dona77 dona77 Legat de subiectul asigurarilor de sanatate mult dezbatut, as mai avea de clarificat problema principala semnalata de CSA (Comisia de Supraveghere a ... (vezi toată discuția)