avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nereguli facute de administrator si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nereguli facute de administrator si presedinte

Buna ziua,
Asociatia de proprietari din care fac parte, a incheiat un contract de inchiriere pt uscatoria de la parterul blocului, cu un locatar din bloc.Conform contractului, chiria lunara este de 30 euro +TVA, IAR UTILITATILE SUNT SEPARAT DE CHIRIE. Acum dupa 6 luni de la inchiriere am constatat ca nu se respecta acest contract. Adica administratorul opreste celui care a inchiriat doar cv chiriei FARA TVA (deci doar 30 euro) iar cheltuieli utilitati (curent+caldura) si administrative nu a oprit deloc. Va rog sa imi spuneti ce ar trebui facut pentru a se intra in legalitate , deoarece pana acum tot ce ii revenea de plata celui care a inchiriat, s-a platit de catre noi toti locatarii (considerandu-se cheltuieli comune,pe scara )? Unde m-as putea adresa , pentru o sesizare la adresa presedintelui/administratorului ?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:40, 3 Septembrie 2011
Sigur, nu sunt platitoare de TVA.

RO e de la Romania, adica e un cod de identificare fiscala din RO.
Orice persoana juridica, deci si asociatia de proprietari are acest CIF (sau CUI).
O persoana juridica poate fi platitoare de TVA sau poate sa nu fie platitoare de TVA.

O asociatie de proprietari nu produce, deci nici nu vinde nici marfiuri, nici servicii, nu are profit, deci nu poate incasa si nici plati TVA.
Toate veniturile asociatiei se introduc in fondurile asociatiei si sunt folosite pentru imbunatatirea conditiilor din condominiu, in folosul propriilor membri si nemembri ai asociatiei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
elga50, moderator
@elga50, RO o fi insemnand prescurtarea de la romanica, insa regula la CUi-uri sau CIF-uri este ca cu acest prefix in fata serialului indica faptul ca entitatea respectiva este intr-adevar platitoare de TVA, de fapt indica faptul ca firma respectiva poate sa-si deduca cheltuielile cu TVA-ul.
Asociatiile de proprietari, prin definitie sunt entitati non-profit iar TVA-ul cuprins in facturi se opreste la noi, muritorii de rand ca de altfel tot ceea ce refera la TVA. Consumatorul final achita aceasta inventie TVA, dealtfel valabila in toata lumea, dar cu diferite valori, mai ales pentru produsele de stricta necesitate - in sfarsit, functie si de politica fiscala a fiecarei tari.
Deci ma mir ca as. prop. din care face parte autorul topic-ului are acest indicativ RO in fata CIF-ului. Dca vrea sa se convinga de realitate, sa se uite pe formularul in care este trecut CIF-ul asociatiei eliberat orgaul fiscal din localitate. Daca are intradevar RO in fata, sigur este o greseala care trebuieste rectificata pentru ca intr-adevar poate induce in eroare, insa eu ma indoiesc ca are asa ceva. Mai degraba cred ca este o greseala facuta de firma care a confectionat stampila asociatiei.
:offtopic::bow: Am mai invatat ceva si azi! :)
canto a scris:
... vad ca pe stampila asociatiei la c.i.f este indicativul "RO" si stiu ca asta se pune doar cand esti platitor e tva.

Spuneti-ne tot codul, acela numeric si o sa vedem pe site-ul ANAF unele date despre asociatia dumneavoastra, inclusiv daca este sau nu platitoate de TVA (pentru o totala convingere). Acel "RO" poate fi de la Romania, dar nu asezat in fata numerelor de cod fiscal, ci oriunde pe stampila, sa cum unii si-au scris pe stampila judetul: IS, IF, BZ, CT...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu uscatorie o_l o_l am incercat sa scriu un mesaj si vad ca nu mi-a reusit scuze voiam sa spun ca de putin timp sediul asociatiei s-a mutat intr-o uscatorie de la o scara ce ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscator scara bloc etaj 4 aurel1234 aurel1234 Buna seara. As vrea sa achizitionez uscatorul de pe scara blocului de la etajul 4 unde locuiesc Am inteles ca trebuie sa fie toti locatarii blocului de acord. ... (vezi toată discuția)