avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil in coproprietate

sotul meu a luat un credit fara garantii acum 3 ani nu am mai putut plati ,ratele crescand foarte mult am facut o sesizare la opc dar ei nu ne-au anuntat ca s-a micsorat rata iar noi am ramas fara servici si de vreo 1 an si cava nu am mai platit ratele,am fost dati la executori ne tot preseaza cu telefoanele am primit o hartie dar nu inteleg nimik din ea,intrebarea mea este"Poate firma executoare sa nea ia apartamentul care este al tatalui sotului meu,din care detine si el si fratii lui o parte"?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:54, 2 Septembrie 2011
Daca banca respectiva a cesionat creanta catre o firma(fapt destul de des intalnit), si daca nu a avut vreo conciliere cu firma de recuperare, e foarte greu sa zici ca nu poate . Sa stii ca poate....
Sfatul meu este sa cereti o conciliere cu firma respectiva,(binenteles daca are mandat din partea bancii), si sa incercati o reesalonare. Ar fi foarte bine daca la discutie ati avea si un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
Maria - Amelia Ionescu, Mediator
nu stiu daca are vreun mandat ,am primit doar o" comunicarea incheierii"trimisa de oficiul de cadastru si publicitate imobiliara dar sincer nu prea inteleg termenii de exprimare si care e de fapt cerinta lor dar din ceea ce am citit rezulta ca se dispune admiterea cererii cu privire la imobilul........aici sunt trecuti toti cei care sunt proprietarii apartamentului cu cota care o detine fiecare,ne someaza sa platim suma mentionata si ca vor fi anuntati si ceilalti propietari,avem drept de reexaminare/plangere in tremen de 15 zile de la comunicare,ideea este ca nu inteleg ce este de fapt aceasta instintare,sa inteleg ca au dreptul sa ia apartamentul socrului meu chiar daca sotul meu detine doar o parte mica din el?
Din cele mentionate de dvs,rezulta ca vi s-a comunicat hotararea instantei de admitere a cererii creditorului, de executare silita
In termenul mentionat de 15 zile contactati persoana specializata care sa studieze dosarul si sa evidentieze varianta favorabila
multumesc de raspuns dar tot nu sunt lamurita ,daca au dreptul sau nu sa intervina in executarea silita pe bunuri mobile si imobile atata timp cat aceste lucruri nu sunt pe numele nostru propietar fiind tatal sotului,sotul detinind o cota mica din apartament poate sa-i oblige la vanzarea apartamentui?
Daca gajul depus la banca in vederea acordarii creditului este apartamentul. se subintelege ca toti detinatorii au fost de acord cu faptul in sine.
Daca nu a existat gaj, banca se indreapta asupra bunurilor persoanei care a contractat creditul.

Alte discuții în legătură

Executare silita in 15 zile. robertval robertval am facut un credit de consum (fara garantie ,fara girant..) acum 4 ani de zile. toate au fost bune si frumoase pana a inceput criza, motiv pentru care nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)