avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa faca?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa faca?

Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa plece de la domiciliul conjugal a anuntat sectia de politie si bineinteles ca a luat si cei 2 copii unul de 18 ani si unul minor cu ea.
Problema in legatura cu care postez este urmatoarea:Acum ceva timp sotul ei a facut un credit la banca iar verisoara mea era girant, credit facut de comun acord pentru imbunatatiri aduse casei in care locuiau(care este pe numele socrilor).
In momentul in care a s-au separat au cazut de comun acord ca el sa preia rata de la banca si sa ramana in casa iar ea nu il va da in judecata pentru pensie alimentara.Numai ca din luna februarie el nu a mai platit rata la banca.Verisoara mea a primit telefon de la banca si i s-a apus ca o sa i se puna oprire pe salariu.
Ce poate face ea in conditiile astea?Tot ce o intereseaza este sa nu ajunga sa plateasca rate pentru un lucru de care ea nu mai beneficiaza.Mentionez ca nu are bani sa divorteze avand in vedere ca ea are un venit de 600 lei/luna si 2 copii in ingrijire.
Daca nu poate scapa de ratele la banca ea vrea sa il dea in judecata pentru pensie alimentara dar fara sa puna avocat sau sa o coste prea mult.Problema mai mare este ca a anuntat-o ca vrea sa plece in Germania sa munceasca acolo.
Astept cu nerabdare ajutorul si sfaturile voastre.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2011
gabytoma, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:19, 27 August 2011
Va trebui sa plateasca ratele. Divorturile in Romania nu sunt foarte scumpe.

Pentru a cere pensie alimentara pentru copilul minor si pentru cel major daca urmeaza cursurile unei unitati de invatamant acreditata trebuie sa initieze actiune de divort.

Pt ca locuiesc in fapt separat si tatal nu contribuie la intretinerea copiilor de bunavoie, poate si inainte sau fara divort, sa depuna cerere pt pensie de intretinere, la judecatorie.
De plata ratelor nu scapa decat dupa divort, prin partaj, daca au si bunuri de impartit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ioana93 ioana93 Daca s-a stabilit pensia alimentara si el plateste o banca este scutit sa plateasca pensia? In conditile in care el a parasit domiciliul conjugal. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmin carmin buna ziua, sunt mama a doi copii minori, sotul a plecat de acasa dupa alta, nu a divortat inca, si imi spune ca va divorta, acum eu nu imi permit sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)