avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Titlu cãlãtorie Italia-România pentru refacerea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Titlu cãlãtorie Italia-România pentru refacerea buletinului. Procurã propietar imobil.

Buna ziua. Am buletinul expirat de aproape un an, si nu am nici pasaport, momentan stau in Italia si as vrea sa merg de sarbatori in Romania sa mi-l schimb. O sa iau de la ambasada romaniei din Italia o procura sa pot trece granita. Intrebarea mea este: Pot sa imi schimb buletinul sa am aceeasi adresa mergand cu contractul de casa (contractul nu este trecut pe numele meu ci al mamei) sau este nevoie sa aduc contractul aici in Italia si sa-mi faca procura pe casa fara ca mama sa fie nevoita sa mearga in Romania? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: zucca , utilizator 12:35, 28 August 2011
Pentru a reveni in tara aveti nevoie de titlu de calatorie care se poate solicita la misiunile diplomatice sau la oficiile consulare.
[ link extern ] .
In ceea ce priveste refacerea buletinului trebuie sa aveti contractul casei iar prezenta propietarului (mama in acest caz) este neaparat necesara.
[ link extern ] /
L.C.

Dar o procura ceva pe casa se poate face? Sa nu mai fie nevoita sa mearga mama in Romania
Daca aveti timp sa asteptati puteti sa depuneti dosarul pt. carte de identitate prezentand doar contractul in original si copie xerox (pe langa certificatele de stare civila). Veti completa o declaratie pe propria raspundere ca locuiti la adresa respectiva declaratie ce va fi verificata in teren de politistul de ordine publica. Dupa ce politistul intocmeste raportul in care scrie ca la adresa respectiva este un imobil cu destinatie locuinta iar dvs. locuiti efectiv la acea adresa, raport pe care-l inainteaza celor de la evidenta, vi se intocmeste actul de identitate. Dar grija mare termenul de solutionare a cererii poate sa mearga pana la 45 de zile(termen maxim in care se poate solutiona o cerere de emitere CI). Poate sa dureze si mai putin, depinde cat de repede se fac verificarile.
Ca sa evitati verificarea anterioara mergeti cu mama la Ambasada/Consulat in momentul in care va faceti Titlul de calatorie iar mama o sa va dea o declaratie de primire in spatiu la Ambasada/Consulat (ce aveti mai aproape de localitatea in care locuiti). Dar neaparat mama sa va dea si contractul de casa in original. Si sa nu uitati certificatul de nastere, eventual de casatorie/hotarare de divort definitiva si irevocabila (in original).
Locuinta este in mediul rural sau in mediul urban? Pentru ca pentru cei care locuiesc in mediul rural actul de casa il constituie adeverinta de rol eliberata de Primarie.
Locuinta este in mediul urban, dar m-am gandit mai bine si o sa imi fac de aici din Italia doar Titlul de calatorie si in Romania buletin provizoriu sa imi pot face pasaport si sa nu am grija. O intrebare: cat este valabil Titlul de calatorie? Eu as vrea sa il fac pe la mijlocul lui septembrie dar am de gand sa merg acasa cam pe 23 decembrie.
Se pare ca titlul de calatorie este valabil doar 30 de zile de la data eliberarii.
[ link extern ]
L.C.

Alte discuții în legătură

Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)
Acte expirate, persoane in italia veronicapipa veronicapipa Fiica mea are buletinul si pasaportul romanesti expirate.Se afla in italia (Roma).Are un buletin italian,dar acesta e valabil doar pe teritoriul italiei.Poate ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)