avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... REVISAL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

REVISAL

Un expert contabil,PFA,care a obtinut certificat de inspector resurse umane,avand un contract de prestari servicii de contabilitate cu o societate,pe baza unui act aditional,privind transmiterea REVISAL,la acest contract se poate inregistra la ITM?
Ce legatura ar avea cu Registrul Comertului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADI290 , utilizator 15:22, 31 August 2011
Nu are nicio legatura cu registrul comertului numai in situatia in care si-ar infiinta o societate comerciala sau o PFA cu codul CAEN 7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca.
Conform HG 500/2011
(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.
(7) Prestatorii prevazuti la alin. (6) nu pot subcontracta, la randul lor, serviciile de completare si transmitere a registrului incredintate de angajator.
(8) In situatia prevazuta la alin. (6), angajatorul are obligatia informarii, in scris, a inspectoratului teritorial de munca despre incheierea contractului de prestari servicii.
Dar este oblogatoriu,infiintarea unui srl in acest caz?
s a mai raspuns la acesta intrebare legal un expert contabil are caen pentru situatii financiare nicidecum pentru salarizare mergeti la ORC sa va dea cartea albastra este explicat continutul caen 7830 deci legea spune ca poti realiza venituri cu obligatia autorizarii activitatii de salarizare.

CECAR a anunat membri sa completeze activitatea cu caen 7830 in urma unei sesizari la DNA si garda finanaciara ca membri realizeaza venituri ilicite din activitatea de salarizare nefiind autorizati conform legii(neavand codul caen 7830 in actul constitutiv ) si au mai adaugat si activitatiile de secretariat.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Nu prea inteleg,PFA,are CIF eliberat de AFP,pe baza autorizatiei CECCAR,,ca sa aiba cod CAEN,inseamna sa infiinteze un SRL,cu cod CAEN 7830?

Alte discuții în legătură

Revisal si evidenta contabila-caen diferit? ContSters114133 ContSters114133 un economist care nu este membru cecar,poate innfinta o intreprinedre individuala ,pentru a putea tine evidenta contabila firmelor cu cifra de afaceri mai mica ... (vezi toată discuția)
Srl pt servicii contabile claudiaP claudiaP BUNA SEARA, SPUNETI-MI VA ROG DACA UN ECONOMIST CARE NU ESTE EXPERT CONTABIL POATE INFIINTA UN SRL PENTRU PRESTARI SERVICII CONTABILE. PENRTU A AVEA CA SI ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii valentinaanghel valentinaanghel Cum se poate inregistra un cabinet expert contabil la ITM in vederea completarii si transmiterii REVISAL? Multumesc! (vezi toată discuția)