avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati mai mari decat suma restanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati mai mari decat suma restanta

buna ziua am si eu o nelamurile in legatura cu asociatia de proprietari am o suma restanta la intretinere de 876 ron iar penalitati de 900 ron . este posibil asa ceva? iar explicatia celor de la asociatie este ca mai aveam din urma. sa nu mai zic ca aceste restante de 876 ron le am pentru lunile mai, iunie iulie august la o garsoniera de 27 mp in care locuiesc singura. ceea ce mi se pare enorm in conditiile in care nu consum mai mult de 3-4 mc de apa.
intrebarea mea este unde pot cere un expert care sa imi calculeze si mie exact ce am de platit nu aceste sume fantastice. adica unde pot face o reclamatie sa vina un expert sa faca un control administratorei?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:19, 2 Septembrie 2011
revin asupra subiectului pt a va informa ca am rezolvat problema platitind doar suma restanta nu si penalitatile si facand o reclamatie la primarie unde exista un birou special care se ocupa de asociatiile de locatari acestia in urma sesizarii mele au efectual un control la asocitia de proprietari unde nu a iesit deloc bine deoarece calculele nu erau deloc corecte!
Wow! Ce repede s-a miscat primaria!!! Bravos! Au venit asa fulger la asociatia dv.? Cum ati facut de i-ati adus asa repede?
Printr-o cunostinta s-a rezolvat ca altfel termenul era de 30 de zile ... dar cum in tara noastra se rezolva orice mult mai repede daca ai o cunostinta .... asta a fost :)
Intrebati, incercati daca acesta cunostinta a dumneavoastra ar putea va intervina si la alte esaloane. Sa-mi fie iertata propunerea dar cateodata nu mai avem incotro si trebuie sa ne gandim si la modul de gandire care pe unii i-au dus pe cele mai inalte culmi conducandu-se dupa dictonul "scopul scuza mijloacele". Chiar daca aceasta va duce imediat pe unii cu gandul la situatia actuala, trebuie sa va aduc aminte ca s-a practicat inca din antichitate.
Avem traditie, avem radacini!
exista o prevedere in legea 230 si hg 1588 care prevede ca penalizatile nu pot depasi cuantuumul sumei datorate

Alte discuții în legătură

Penalizare adridalma adridalma Buna ziua! am 375 lei intretinere(restanta + ultima luna) si imi apare deodata si 260 lei penalizari, cu specificatia ca sunt calculate pe ultimul an de zile ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere dm16 dm16 Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: Parintii mei au penalitati la intretinere in valoare de 11000+ ron. Mama nu mai munceste de cativa ani si asa s-a ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)