As vrea sa stiu si eu ce acte trebuie pentru indemnizatia de crestere copil si actele pentru certificatul de nastere al copilului. Am tot cautat pe mai multe site-uri si datele nu sunt actualizate pentru 2011. Multumesc! B-)
Acte pentru obtinerea indemnizatiei pentru CCC:
Art. 13 din OUG nr.111/2010 prevede:
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta reprezentand indemnizatie, stimulent de insertie sau alocatie de stat pentru copii se acorda la cerere, insotita in mod obligatoriu de:
a) copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul;
b) actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, pentru situatiile prevazute la art. 8 alin. (2);
c) actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor prevazute de art. 2;
d) dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
e) dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
f) orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate.
(2) Cererea se completeaza potrivit modelului care se stabileste prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Acte pentru obtinerea certificatului de nastere
- Certficatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare semnatura si parafa medicului;
- Buletinele (cartile) de identitate ale parintilor copilului (neexpirate);
- Certificatul de casatorie al parintilor;
Depunerea actelor si inregistrarea copilului se face la primaria din localitatea unde a avut loc nasterea.
Studenta gravida
mikyd89
Buna ziua,
Sunt studenta la zi, insarcinata in ultima luna si mai am cateva zile si nasc. As avea doua intrebari.
1. de ce acte am nevoie la internare?
2. ... (vezi toată discuția)