avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire sau nu?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa clarific o situatie delicata in care ma aflu. Am fost intr-o relatie de 6 ani cu o femeie. In timpul acestei relatii s-au adunat datorii la prieteni si cunostiinte, bani pe care ea ii cerea in mod frecvent inclusiv pentru lucruri neimportante. Nu am cerut niciodata bani de la acei oameni, ea s-a angajat ca-i dam inapoi. Intre timp ne-am despartit (acum 3 ani) sunt casatorit si am un copil. Nu ne-am mai intalnit fata in fata de 3 ani. Nu inceteaza sa ma sune si sa imi ceara acei bani, luati cu imprumut de ea. A inceput cu amenintari, injurii si deja devine un stres permanent.
Mi-am luat angajamentul moral ca o voi ajuta sa de banii inapoi cand pot. Nu are nimic semnat de mine, nicio davada palpabila ca as avea vreo datorie fata de ea sau fata de cineva anume. Ce se poate face legal in cazul in care devine si mai insistenta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:59, 30 August 2011
Nu orice amenintare este infractiune, iar pentru insulte o puteti da in judecata pe taram civil si evident daca aveti si probe.
Pana una alta puteti sta de vorba omeneste si sa-i cereti amabil sa inceteze.
Am stat de vorba omeneste. Intrebarea mea este ma poate da in judecata pentru a-i plati acesti bani? Nu are dovezi, hartii semnate, chitante nimic de genul asta. Eu nu am cerut bani de la nimeni ci numai ea. Ameninta acum ca ma tareste in tribunale desi i-am promis ca o AJUT sa dea acei bani, din simplu respect pentru propria mea persoana, nu am sufletul atat de rece. Vreau sa stiu daca imi poate face probleme legale. In ce priveste amenintrile si injuriile am dovezi toate emailurile ei si mesajele. Daca dupa ce i dau partea de datorii pe care mi-am asumat-o MORAL si nu legal, mai continua cu injurii si amenintari o sa apelez la un avocat.
Momentan ma intereseaza ce sanse sunt sa intru intr-un proces bazat numai pe vorbe. ce sanse are de castig iar daca acest lucru se intampla pana la urma ce pot cere eu daca ea pierde.
Nici o instanta din Romania sau din intreaga lume nu va da o sentinta in favoarea fostei dvs partenere, daca aceasta nu are dovezi concludente. Simplele vorbe si supozitii nu se iau in considerare daca nu sunt sustinute cu dovezi.
Dupa parerea mea puteti sta linistit, vrea doar sa va intimideze sau sa va forteze mana, insa sunt convins ca nu are nici cele mai minime cunostinte asupra legii.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ati gresit ca v-ati luat angajamentul sa platiti acele datorii...
De principiu, nu cred ca ati avea probleme dar este posibil ca tocmai sa va fi creat...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale pt amenintare minor Lorena2 Lorena2 Buna ziua, Pot cere daune morale in instanta pt amenintari cu moarte atat mamei cat si bebelusului de 8 lunii?Pe scurt,am fost implicati (toata familia) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani . acum ... andr33amihaela andr33amihaela Buna ziua, Sunt intr-o relație de concubinaj de 5 ani . Acum 2 ani partenerul meu s-a îmbolnăvit , acum este in scaun cu rotile dependent de mine. Nimeni ... (vezi toată discuția)
Lucrez la negru si patronul ne-a scos datoare, obligatia de a plati datoria floralin floralin buna ziua .am o mica problema o vecina lucreaza la negru la un magazin de linga noi, patronul le-a scos datoare 1400 ron ele lucreaza la negru la el nu au ... (vezi toată discuția)