avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa studiez un dosar si eventual sa fac niste copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa studiez un dosar si eventual sa fac niste copii acetelor depuse desi nu sunt avocatul partilor?

Mentionez ca vreau sa studiez un dosar, proces intre niste persoane fizice dar nu am calitatea de avocat al partii interesate. Pot sa fiu imputernicita sau mandata sa studiez dosarul, sa il copiez sau sa depun acte la registratura de una dintre parti? multumesc,
Trebuie autentificat la notar? sau pot sa il intocmesc eu?
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
e_rainbow_love, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:12, 30 August 2011
da puteti fi mandatat insa aveti nevoie de o procura speciala, din contextul careia sa reiasa ca partea v-a imputernicit sa studiati dosarul in mod expres.
Daca una din partile din dosar va da imputernicire / mandat in acest sens, atunci da, se poate.
Totusi, puteti depune acte la registratura si fara procura, dar sa mentionati nr de dosar, completul si termenul.
sa depuna acte D A ,in conditia recomandata de adutescu ,dealtfel orice persoana poate depune daca c, dar nu sa studiati dosarul sau sa faceti copii.
pt. consultare si copiere dosar trebuie sa va faca procura speciala la notar , costa de la caz la caz pina la 100 lei prin bucuresti
nici la registratura nu puteti depune fara procura, dar de ce nu trimiteti prin posta? e mai simplu
persoana respectiva mai poate sa va dea mandat in fata instantei, la termen cere verbal sa fie reprezentata de dvs., se consemneaza in incheiere si nu costa nimic

Alte discuții în legătură

Detalii imputernicire - valoare imputernicire facuta de avocat anisia53 anisia53 buna seara ! plec din tara o perioada , si vreau sa -i fac imputernicire fratelui meu sa ma reprezinte in absolut orice problema ... am un vecin care este ... (vezi toată discuția)
Pentru studiu dosar la tribunal, e suficienta o imputernicire sau trebuie mers la notar danrazvanionescu danrazvanionescu Sunt plecat din tara si voi avea termen intr-un proces cu o zi dupa ce ma intorc. Intrebarea mea este daca pot delega un prieten sa studieze dosarul pe pentru ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de reprezentant ContSters22096 ContSters22096 in cadrul unui dosar consilierul nostru juridic s-a prezentat avand o imputernicire semnata de directorul general al societatii \"act sub semnatura privata\" ... (vezi toată discuția)