avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de sustinere a familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de sustinere a familiei

Buna ziua,
doresc sa stiu daca pot beneficia de alocatia de sustinere a familiei, in cazul in care sunt somera, somajul fiind de 527ron pe luna, si am un copil de 5 ani. Sunt necasatorita. Pe certificatul copilului este trecut tatal (doar atat). In 2 luni ajutorul de somaj se va incheia. Loc de munca inca nu am reusit sa gasesc, cu toate ca trimit CVuri peste tot. Daca pot beneficia de aceasta alocatie, as dori sa aflu cateva informatii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 16:28, 31 August 2011
vedeti daca va incadrati in baremurile de mai jos. daca da, mergeti la primaria unde aveti domiciliul ca sa depuneti dosarul. daca nu, depuneti dosarul dupa ce terminati somajul.
se iau in calcul veniturile dumneavoastra si alocatia copilului. vedeti ca este posibil, in cazul in care mai locuiti cu cineva, sa se ia in calcul si o parte din veniturile lor daca va sprijina financiar sau cu alimente. daca locuiti doar cu copilul si va incadrati, nu este nicio problema.

legea 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei
Am sa va dau articolele din lege care prevad cuantumurile.

Art. 1
(1)Prin prezenta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au n crestere si ngrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.
(2)Acordarea alocatiei prevazute la alin. (1) are drept scop completarea veniturilor familiilor n vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ngrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de vrsta scolara, aflati n ngrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de nvatamnt, organizate potrivit legii.

Art. 2
(1)Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati n ntretinerea acestora, care locuiesc mpreuna, denumita n continuare familie.
(2)Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc mpreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.

Art. 6
(1)Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (2), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pna la 200 lei, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)50 lei pentru familia cu un copil;
b)100 lei pentru familia cu 2 copii;
c)150 lei pentru familia cu 3 copii;
d)200 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.
(2)Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (2), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza ntre 201 lei si 370 lei, cuantumul alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a)45 lei pentru familia cu un copil;
b)90 lei pentru familia cu 2 copii;
c)135 lei pentru familia cu 3 copii;
d)180 lei pentru familia cu 4 copii si mai multi.

Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
dianami, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara cpaula cpaula O studenta la zi fara bursa poate lua in acelasi timp alocatie de sustinere monoparentala(copil de 7 ani in intretinere) si alocatie complementara? Acum ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara anknela anknela Buna ziua.am si eu o intrebare...as vrea sa stiu daca pot sa fac dosar de alocatie complementara pentru baietelul meu de aproape 3 ani,daca sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)