avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie complementara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie complementara

Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 14 Ianuarie 2015
Alocaţia pentru susţinerea familiei - acte
[ link extern ]

Legea nr. 277 din decembrie 2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei modifica acordarea alocatiei complementare.
Prin aceasta lege se instituie alocatia pentru sustinerea familiei ca forma de sprijin pentru familia cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, denumita in continuare alocatie.

De alocatia pentru sustinerea familiei poate beneficia familia formata din sot, sotie si copii aflati in intretinerea lor, care locuiesc impreuna, dar si persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia si care locuiesc impreuna cu aceasta. Familie este considerata si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dntre ei, care locuiesc impreuna, se gospodaresc in comun, dar acest fapt trebuie consemnat in ancheta sociala
da dar cat este suma maxima pe membru de familie,pentru ca sotul meu are masina pe numele lui,este vreo problema?
Legea nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei
Art. 2
(1) Beneficiaza de alocatia prevazuta la art. 1 familia formata din sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, denumita in continuare familie.
(2) Beneficiaza de alocatie si familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acestora si care locuiesc impreuna cu aceasta, denumita in continuare familie monoparentala.
(3) Se considera familie in intelesul prevederilor alin. (1) si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintrei ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala.

Art. 5. - (1) Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (1), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza pana la 0,40 ISR inclusiv, cuantumul lunar al alocatiei este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza:
a) 0,1640 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0,3280 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0,4920 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0,6560 ISR pentru familia cu 4 copii si mai multi

(2) Pentru familia prevazuta la art. 2 alin. (1), al carei venit net mediu lunar pe membru de familie se situeaza peste 0,40 ISR si pana la 1,06 ISR inclusiv, cuantumul alocatiei este stabilit dupa cum urmeaza:
a) 0,1500 ISR pentru familia cu un copil;
b) 0,3000 ISR pentru familia cu 2 copii;
c) 0,4500 ISR pentru familia cu 3 copii;
d) 0,6000 ISR pentru familia cu 4 copii si mai multi.

ISR = indicatorul social de referinta , care are o valoare actuala de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefaniaalina75 stefaniaalina75 Care este suma pe membru de familie pentru alocatia complementara? (vezi toată discuția)
Alocatie complementara anknela anknela Buna ziua.am si eu o intrebare...as vrea sa stiu daca pot sa fac dosar de alocatie complementara pentru baietelul meu de aproape 3 ani,daca sotul meu nu are ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de venit minim garantat sau alocatie sustinere familie Mira_A Mira_A care este venitul net pe mebru de familie pentru a putea de neficia de venit minim garantat sau alocatie de sustinere familie? va multumesc! (vezi toată discuția)