avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate fi pus in libertate???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate fi pus in libertate???

buna seara, am revenit cu o alta intrebare....
o persoana arestata preventiv de aproximativ 2 luni, nu a fost eliberata pt ca ar putea "contribui" la zadarnicirea adevarului, e vb si depre recidiva,fiind in perioada de incercare cand a fost retinut....ancheta e pe sfarsite!odata cu intrarea dosarului pe rol la judecatorie, dupa o prima infatisare inculpatii pot fi pusi in libertate?din moment ce s-a terminat cu ancheta.....are de executat 3 ani(primiti cu suspendare), pt noul dosar daca ar primi 2 ani, pe care pedeapsa o va executa? astept lamuriri....multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:44, 29 August 2011
da, asa ar fi trebuit sa se porte, acum regreta...dar prea tarziu cu regretele....offff...chiar ca numai pricep....:sorry: sa inteleg ca iesirea la munca, buna purtare ii poate reduce din pedeapsa? in asemenea cazuri se aplica liberarea conditionata? e cercetat pt distrugere, loviri,tulb ordinii publice(s-a intamplat in plina zi).
Liberarea conditionata
*Art. 59. - Dupa ce a executat cel putin doua treimi din durata pedepsei in cazul inchisorii care nu depaseste 10 ani sau cel putin trei patrimi in cazul inchisorii mai mari de 10 ani, condamnatul care este staruitor in munca, disciplinat si da dovezi temeinice de indreptare, tinandu-se seama si de antecedentele sale penale, poate fi liberat conditionat inainte de executarea in intregime a pedepsei.
In calculul fractiunilor de pedeapsa prevazute in alin. 1 se tine seama de partea din durata pedepsei care poate fi considerata, potrivit legii, ca executata pe baza muncii prestate. In acest caz insa, liberarea conditionatanu poate fi acordata inainte de executarea efectiva a cel putin jumatate din durata pedepsei cand aceasta nudepaseste 10 ani si a cel putin doua treimi cand pedeapsa este mai mare de 10 ani.
Cand condamnatul executa mai multe pedepse cu inchisoare care nu se contopesc, fractiunile de pedeapsa aratate la alin. 1 se socotesc in raport de totalul pedepselor.
In aplicarea dispozitiilor alineatelor precedente se are in vedere durata pedepsei pe care o executa condamnatul.

Atentie la ultimele doua alin.!!!!!!
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata eu;eu eu;eu in ce conditii se acorda eliberarea conditionata?necesita neaparat munca prestata ? (vezi toată discuția)
Condamnare yulya_73 yulya_73 Buna seara. Daca ai de ispasit o pedeapsa de 5 ani,in Romania,iar tu ai deja facute 6 luni,tot in Romania,iar inca 2 luni in Germania cu iesire la munca,cati ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata pici80 pici80 daca am de executat 3 ani 6 luni cand pot sa cer eliberarea conditionata? (bineinteles cu purtare buna si daca e posibil cu zile lucrate) (vezi toată discuția)