avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la trecerea numelei, ea fiind trecuta doar cu un nume de familie,iar parintii cu 2. mama care a infiat-o a decedat dupa cativa ani de la infiere,iar tatal s-a recasatorit cu o persoana care avea 3 copii dintr-o casatorie anterioara,iar dupa o casnicie de 25 de ani aceasta a decedat.mentionez ca mama este singurul copil al persoanelor care au infiat-o,iar bunicul, din cealalta casatorie nu a mai avut alti copii. mostenirea bunicilor consta intr-o casa la tara construita de bunicul in prima casatorie(ultima sotie ne-aducand nici un aport la casa si curtea in cauza) si 2 hectare de pamant . dupa decesul bunicilor,copii celei de-a 2 sotii vor sa dezbata mostenirea si vor drept la casa precizata mai sus. intrebarea mea este daca au acesti copii drept la acea casa sau ii revine doar mamei mele?! cum poate intra in posesia acestei mosteniri??
Cel mai recent răspuns: mona-lupascu , utilizator 13:16, 5 Septembrie 2011
cine a murit primul, bunica (a doua sotie) sau bunicul ?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
gi-jane2, moderator
primul a murit bunicul (aprox 8 ani) ,apoi a doua sotie (aprox 6 luni)
succesiunea dupa bunicul s-a dezbatut? daca s-a dezbatut atunci mama dvs nu mai are vocatie succesorala sa participe la mostenirea sotiei tatalui sau.
Mama are nevoie de un exemplar al hotararii judecatoresti prin care a fost infiata.
Va dezbate succesiunea dupa mama care a infiat-o, apoi pe a tatalui.
Copiii sotiei decedate a bunicului dvs vor mosteni un sfert din averea bunicul dvs, ei mostenind-o de fapt, nu pe bunic, ci pe mama lor care la data decesului ei, era mostenitoarea sotului ei. 1/4 din ce-a apartinut bunicului, vor impartii acesti copii.
Pe total, daca bunurile au fost comune ale parintilor adoptivi, cota ce-o vor imparti copiii e destul de mica, copiii sotiei decedate nu vor avea impreuna decat 15.6% din tot
nu s-a dezbatut mostenirea nici dupa bunica (prima sotie), nici dupa bunicul. deci mama nu a primit nimic dupa moartea celor 2. abia acum,dupa moartea celei de-a 2 a sotii vor sa dezbata mostenirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ianachen ianachen tatal meu face parte dintr-o familie cu 4 copii, unul dintre ei dat spre infiere cu cel putin 30 de ani in urma. Ambii bunici au murit, ultima fiind bunica in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutorul dvs. bunicul meu m.r. a fost ... sandutudorache sandutudorache Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dvs. Bunicul meu M.R. a fost casatorit cu bunica M.N. din care a rezultat un fiu M.NJ. Bunica a decedat și bunicul s-,a ... (vezi toată discuția)