avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane?????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce fac cand fosta sotie ma hartuieste cu telefoane?????

Buna ziua,

va deranjez deoarece fosta sotie ma suna la ore foarte inadecvate si vorbeste foarte urat cu actuala sotie, se considera foarte indreptatita sa ma deranjeze la ce ora vrea ea desi i-am explicat clar ca ii platesc pensia , copilul are voie sa ma sune ea in nici un caz., precizez ca copilul este mare are 10 ani.
Iar pe copil in indobitoceste ca nu are ce cauta la mine in programul de vizita de doua ori pe luna cum ca eu i-as face ceva, sunt divortat din nov anul trecut si eu mi-am vazut copilul doar cand e vorba de facut un cadou sau de cumparat ceva si atunci cateva ore asa pe fuga, deoarece o suna maicasa sa vina acasa, desi este in programul meu de vizita stabilit de instanta..
Eu mi-am refacut viata si vreau sa am liniste cu noua familie nu am nici o obligatie fata de ea , cum se poate actiona pe cale juridica deoarece ea este o fire foarte mahalagioaica n-ai ce sa vorbesti cu ea, nu stie decat sa injure si sa tipe.

VA MULTUMESC FRUMOS
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters113373, utilizator
Cel mai recent răspuns: lupul905 , utilizator 14:43, 1 Septembrie 2011
Puteti formula impotriva acestei doamne plangere penala pentru amenintare. Puteti folosi ca probe sms sau inregistrari telefonice, precum si declaratia actualei sotii. In ce priveste dreptul dvs de a va vizita copilul, daca aveti in acest sens o hotarare judecatoreasca care nu este respectata de buna voie, puteti apela la executarea ei silita.
Plangere pt amenintare? N-as prea zice ca este vorba de asa ceva.
"Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala."
Cateva insulte si tipete la telefon nu reprezinta amenintari.
da ce reprezinta faptul ca ii spui sa numai sune si ea insista, desi e ora 23 pm, hartuire parca nu? daca am un copil cu ea nu insemna ca-s la dispozitia ei cand doreste ea, trebuie sa-mi respecte sotia actuala
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters113373, utilizator
E hartuire, dar deocamdata nu se pedepseste ca atare. Pana la intrarea in vigoare a noului cod penal, tineti seara telefonul pe silentios
pai cum naibii , adica sa-mi schimb nr ca vrea ea? asta nu e abuz?

Alte discuții în legătură

Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)
Hartuire sau ce? thieringe thieringe Buna am o problema in legatura cu familia fostei mele probleme care .... in ianuarie am avut o problema cu ei ca mau suntat si mau ameintat ca eu nui las fata ... (vezi toată discuția)