avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drepturile si obligatiile administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drepturile si obligatiile administratorului

as dori sa fiu lamurit cu o problema; suntem o asociatie care avem pe fiecare scara cate o camera de 18mp folosita ca fiind uscatoria blocului.
Pe scara unde locuiesc vecinii de la un apartament de la parter si-au insusit-o in mod abuziv folosind-o ca pe o camera de depozitare a produselor pe care le au in magazinul propriu.
Administratorul le-a pus in vedere ca este camera tuturor celor de pe scara, si toti trebuie sa avem acces insa nu s-a solutionat in nici un fel.
Cui trebuie sa ne adresam?
Care sunt obligatiile administratorului de bloc?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:22, 3 Septembrie 2011
Din ceea ce stim cu totii, problema pusa in discutie poate fi solutionata numai de catre asociatie. - ca se cheama com. executiv sau AG.
Discutia cu administratorul care trebuie sa va rezolve problema, se poarta asa ca la coltul blocului si dovedeste faptul ca nu cunoasteti legea. Aici au dreptate atat @adriantot cat si @virgilc - acesta din urma fiind cam vehement avand in vedere ca postarea lui @adriantot a fost facuta cu mult mai inainte...
In sfarsit, se stie ca in fiecare scara sau bloc se gaseste un/cativa smecheri care acapareaza aceste spatii comune, uscatoare, boxe, poduri - pun ”stapanire” pe acestea si gata! De ce se intampla aceste lucruri? Din lipsa de reactie si interes a celorlalti proprietari. Punct.
.............................
In cazul de fata, dvs. proprietarii trebuie sa decideti ce faceti cu acel spatiu - uscator sau ce o fi acesta. Vreti sa-l folositi la comun sau vreti sa-l inchiriati. Comunicati decizia dvs. presedintelui care stie ce are de facut, adica comunica cotropitorului decizia de eliberare a spatiului sau propunerea de inchiriere a acestuia in schimbul unei chirii (atentie la pretul zonei). Se intocmeste contract de inchiriere, mai puneti si niste conditii acolo de orar, de mentinere a curateniei in zona, etc.
Oricum, daca nu vrea sa elibereze ”ringul” , prima solutie este sa chemati politistul de proximitate (in scris) si va asigur ca pleaca singur, daca nu, functie si de rezultatul primit de la politie, atacati obraznicatura in justitie cu ”obligatia de a face”. Pleaca cu coada intre picioare in mod sigur.
Deci depinde de ce vreti!
Administratorul este un functionar angajat de catre C. ex. Nu-i intra in fisa postului asemenea competente. Tot mai des se confunda atributiunile comitetului cu cele ale adm. Si e pacat si mai ale ilegal.Administratorul are OBLIGATIA de-a anunta comitetul si atat. Apoi pune in aplicare hotararea acestuia.
@virgilc,
Daca ultimul tau raspuns mi se adreseaza (asa am impresia), pot sa-ti spun ca stiu f. bine ce trebuie sa faca un admin... adica ce sa comunice el com. executiv? Dar acest com. executiv unde traieste? Ma rog, com ex. primeste o petitie (deci nu o primeste admin-ul) si crezi ca da dispozitie admin-ului sa-l scoata afara pe netrebnic? Crezi ca asta este una din atributiunile din fisa postului? Are el o armata de mascati gata sa-i indeplineasca dispozitiile?
Haideti sa fim seriosi! Trebuie aplicata legea. Cine nu stie cum sa intrebe...
Interventie moderator
@Adam Grecu nu asta a sustinut @virgilic, ba dimpotriva!
Va rog pe amandoi sa nu faceti din acest topic o discutie cu accente personale - nu e cazul.
Amandoi sustineti acelasi lucru, ca administratorul nu are nici atributiuni, deci nici mijloace, de a da pe cineva afara de undeva. Cine, pe cine instiinteaza, asta chiar nu are importanta. Tema topicului este "ce se poate face cu cineva care a pus mana pe uscatorie si nu vrea sa mai iasa de-acolo?"
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
elga50, moderator
OK! Postarile lui @virgilc desi sunt facute la mare diferenta de timp dupa ce un alt user posteaza, deruteaza, nu stii cui se adreseaza si din acest motiv mi-am permis sa atrag atentia. Credeti-ma, sunt administrator, deci nu as avea motiv sa spun altceva, dar recititi cu atentie mesajele dumnealui... poate inteleg eu pe dos, ma rog, asta e, nu este nimic personal in toata povestea, va asigur!

Alte discuții în legătură

Utilizarea uscatoriei aurenne aurenne Buna seara, Poate cineva sa ma lamureasca in privirea utilizarii localului \"uscator\" de la parterul unui bloc de locuinte. Vecina de la parter a incuiat ... (vezi toată discuția)
Ocuparea abuziva a uscatoriei radulescuecaterina radulescuecaterina sunt presedinte de asociatie de proprietari ales de 1 luna. Arhiva preluata este voluminoasa plus o serie de unelte. Am vrut sa le depozitez intrun colt al ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari Daniela16 Daniela16 Buna seara . Am urmatoarea intrebare: Asociatia de proprietari este formata din 2 scari. Una din scari are un spatiu inchiriat. Banii obtinuti sunt folositi ... (vezi toată discuția)