avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorare salariu

sunt angajat de 7 ani incadrat pe un anumit cod cu un anumit salariu
activitatea pe care o desfasor si am desfasurat-o in toti acesti ani nu era conforma cu functia/meseria trecuta in contractul de munca si nici cu fisa postului, pe scurt faceam o anumita activitate dar in acte scria altceva
in urma unui control intern conducerea a decis sa faca referat de schimbare incadrare, urmand ca fisa postului si efectiv incadrerea sa corespunda activitatii prestate acum
problema e ca aceast schimbare aduce cu sine o diminuare semnificativa a salariului desi activitatea pe care o prestez, ca si incarcare justifica un salariu mai mare
pot refuza schimbarea incadrarii?
care sunt consecintele refuzului?
pot solicita angajatorului sa mi ofere posibilitatea de a desfasura activitatea specificata acum in contractul de munca si in fisa postului?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:13, 31 August 2011
Puteti refuza dar nu vad cu ce va ajuta, pana la urma CIM si fisa postului trebuie sa corespunda realitatii. Salariul se stabileste prin negociere individuala, mai degraba cereti un salariu mai mare (daca nu este vorba de institutii bugetare, unde treburile stau diferit).
Buna ziua,
pentru a putea face aceasta modificare a incadrarii si a fisei postului angajatorul trebuie sa intocmeasca un act aditional la contractul Dvs. de munca.

Conform art. 41 alin. (2) litera c) din Codul Muncii, aceasta modificare vizeaz schimbarea felului muncii. Schimbarea felului muncii se poate face doar cu acordul partilor conform art. 41 alin. (1) Codul Muncii deci este necesar si acordul Dvs. pentru ca angajatorul poate sa va schimbe felul muncii si fisa postului.

In acest caz daca angajatorul se prezinta la Dvs. cu un act aditional prin care se schimba felul muncii si cu o noua fisa a postului, Dvs. puteti sa refuzati sa le semnati - avand in vedere faptul ca este necesar acordul Dvs. ca aceste elemente ale contractului sa poata fi modificate.

Conform legii angajatorul nu va poate obliga sa le semnati.
salariile sunt platite in baza unui cod intern (in toate filialele codul respectiv are un anumit salariu)
cat de negociere nu poate sa fie vorba negocierea e doar "pe hartie"
ce ma nemultumeste este faptul ca 7 ani de zile actele au fost ok
acum brusc.....nu mai corespund
Nu semnati alte acte aditionale la contractuil individual de munca si nu vi se va putea reduce in mod legal salariul sau schimba functia ori fisa postului.
1. Functia poate fi modificata si unilateral de catre angajator , in condtiile prevazute de art.48 C.mun.

2. Fisa psotului paote fi modficata fara acordul salariatului ... acesta este un drept al angajatorului de a stabili atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Fisa post legislatia muncii Liviu Illie Liviu Illie Buna ziua. Imi desfasor activitatea intr-o companie multinationala in baza unui CIM si a unei fise de post, avand functia de manager de lucrari, pana cum ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului user_65323 user_65323 Buna ziua, Se da urmatoarea speta. Avem un departament compus din 2 ramuri (fiecare cu specificul ei, numar egal de angajati). Una din ramuri urmeaza sa se ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare meserie goplanet goplanet E posibil sa mi se schimbe meseria si locul de munca fara sa se modifice organigrama institutiei ? Sau se poate schimba locul de munca avand aceeasi incadrare ... (vezi toată discuția)