avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorare salariu

sunt angajat de 7 ani incadrat pe un anumit cod cu un anumit salariu
activitatea pe care o desfasor si am desfasurat-o in toti acesti ani nu era conforma cu functia/meseria trecuta in contractul de munca si nici cu fisa postului, pe scurt faceam o anumita activitate dar in acte scria altceva
in urma unui control intern conducerea a decis sa faca referat de schimbare incadrare, urmand ca fisa postului si efectiv incadrerea sa corespunda activitatii prestate acum
problema e ca aceast schimbare aduce cu sine o diminuare semnificativa a salariului desi activitatea pe care o prestez, ca si incarcare justifica un salariu mai mare
pot refuza schimbarea incadrarii?
care sunt consecintele refuzului?
pot solicita angajatorului sa mi ofere posibilitatea de a desfasura activitatea specificata acum in contractul de munca si in fisa postului?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:13, 31 August 2011
in cazul articolului 48, forta majora , angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii nu si salariul.
si in cazul meu nu este vorba de o sanctiune in urma careia sa se modifice unilateral contractul
sain77ro a scris:

in cazul articolului 48, forta majora , angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii nu si salariul.
si in cazul meu nu este vorba de o sanctiune in urma careia sa se modifice unilateral contractul

M-am referit la functie , nu la salariu ... daca luam exemplu de la bugetari , criza financiara poate constitui un motiv de diminuare a salariului ....

sain77ro a scris:

sunt angajat de 7 ani incadrat pe un anumit cod cu un anumit salariu
activitatea pe care o desfasor si am desfasurat-o in toti acesti ani nu era conforma cu functia/meseria trecuta in contractul de munca si nici cu fisa postului, pe scurt faceam o anumita activitate dar in acte scria altceva
in urma unui control intern conducerea a decis sa faca referat de schimbare incadrare, urmand ca fisa postului si efectiv incadrerea sa corespunda activitatii prestate acum
problema e ca aceast schimbare aduce cu sine o diminuare semnificativa a salariului desi activitatea pe care o prestez, ca si incarcare justifica un salariu mai mare
pot refuza schimbarea incadrarii?
care sunt consecintele refuzului?
pot solicita angajatorului sa mi ofere posibilitatea de a desfasura activitatea specificata acum in contractul de munca si in fisa postului?
multumesc!

Puneti problemele la modul f. general,asadar,daca doriti un raspuns cat mai aproape de realitate,ar trebui sa reveniti cu un nou comentariu in care sa specificati exact:

-functia /meseria inregistrata in cim ul dvs.
-functia/meseria pe care ati prestat efectiv pana in momentul controlului;
-daca salariul inregistrat in cim este mai mic/mai mare decat salariul pe care l-ati obtinut pana in prezent.
Privit la modul general,masura este una legala,este normal sa fiti incadrat in cf. cu ceea ce prestati efectiv, de aceea prin act aditional se va schimba functia de incadrare in acest caz.,mai ramane salariul,care spuneti ca ar fi mai mic eu nu inteleg de ce cat nu erati in legalitate obtineati acel salariu,mai mare,iar acum nu.
Tot la fel de legal ar fi insa sa prestati exact pe functia trecuta in cim ul initial,cu salariul corespunzator incadrarii respective initiale.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului user_65323 user_65323 Buna ziua, Se da urmatoarea speta. Avem un departament compus din 2 ramuri (fiecare cu specificul ei, numar egal de angajati). Una din ramuri urmeaza sa se ... (vezi toată discuția)
Modificări în fișa postului prin decizie de responsabil de autorizație Carmeneni Carmeneni Dacă se modifică fișa postului pentru a include atribuții semnificative ca \"Responsabil de autorizație\" pentru o organizație cu o activitate ampla ... (vezi toată discuția)
Schimbarea fisei postului la intoarcerea din ccc savy savy Buna ziua, Sotia mea a nascut pe 25.08.2011 si a optat pentru CCC pana la 1 an. S-a intors la munca inainte de terminarea CCC pe data de 23.04.2012 si acum ... (vezi toată discuția)