avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice evaluare oferte licitatie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

evaluare oferte licitatie publica

Buna ziua!

Am organizat o procedura de cerere de oferta ca autoritate contractanta si in fisa de date a achizitiei am specificat clar ca toate documentele justificative (bilant, certificat constantator) trebuiesc prezentate in original sau copie legalizata. Unul dn ofertanti a pus toate aceste documente in copie. Pot sa declar oferta neconforma?

Multumesc anticipat pentru sprijin.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: larisarazvan , utilizator 10:10, 14 Septembrie 2011
Daca ofertantul despre care spuneti are oferta cea mai mica, fapt care v-ar permite sa faceti achizitia la pretul cel mai mic?
Cred ca nu puteti declara oferta neconforma, pentru faptul ca nu v-au prezentat documentele de calificare in forma ceruta. In cel mai rau caz, poate fi descalificat.
In Cap. 5 Sect. 2, paragrafele 1-4 din OU 34/2006, nu sunt cerinte exprese de prezentare a documentelor conform conditiilor impuse de dvs.
Printr-o nota de clarificare puteti cere sa va prezinte documentele in forma solicitata.
De fapt ofertantul acesta are oferta cea mai mare. Fac precizarea ca in caietul de sarcini au fost specificate urmatoarele:
Aten?ie!
*Toate documentele de calificare se vor prezenta în original sau autentificate prin notariat.
*Nu se accept? completarea ulterioar? a documentelor de calificare.

Din cate stiu eu prezentarea documentelor de calificare, asa cum sunt ele solicitate in fisa de date a achizitiei, este obligatorie.
Intr-adevar am gresit eu cand am spus "oferta neconforma", Cred ca este de fapt oferta innacceptabila.
Pe de alta parte, ofertantul acesta avand pretul cel mai mare, nu are cum sa castige licitatia. As putea foarte bine sa-i evaluez oferta si sa-i transmit comunicarea, insa trebuie sa procedez conform legii deoarece dosarul achizitiei va fi supus avizarii, fiind un contract din fonduri europene. Asa cum ati spus si dumneavoastra trebuie descalificat deoarece nu respecta fisa de date achizitiei.
Multumesc.
Imi pare o clauza restrictiva, ca toate documentele justificative (bilant, certificat constantator) sa fie prezentate fie in original, fie in copie legalizata. ANRMAP-ul nu a facut nicio o observatie inainte de a valida invitatia de participare? Care este temeiul legal al declararii ofertei ca inacceptabila? HG-ul 926 zice clar care sunt cazurile privind declararea unei oferte innaceptabile, si nu imi amintesc vreo situatie anume in carecare sa fie specificat ca oferta este inacceptabila pentru ca nu a fost respectata fisa de date a achizitiei. Copii certificate "conform cu originalul" nu erau suficiente? Sau este vreo instructiune a Autoritatii de Management in sensul acesta? Mare grija cu termenii "fisa de date a achizitiei" si "caietul de sarcini"Tocmai pentru ca sursa de finantare a acestui contract are la baza un contract cu finantare europeana, eu va recomand sa cititi cu atentie prevederile O.UG. nr. 66/2011privind prevenirea, constatarea si sanctionarea neregulilor aparute in obtinerea si utilizarea fondurilor europene si/sau a fondurilor publice nationale aferente acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ContSters15910, utilizator
Conform art.36 alin 2 lit a din HG834/2009, oferta este declarata neconforma daca nu satisface in mod corespunzator cerintele caietului de sarcini. In acest caz, daca in caietul de sarcini sau solicitat aceste documente in original sau copie legalizata si ofertantul le-a depus in copie, se poate considera ca oferta nu este conforma cu cerintele din caietul de sarcini.Pe de alta parte ,daca un ofertant ar fi considerat aceasta cerinta ca si restrictiva ar fi avut posibilitatea sa conteste documentatia de atribuire odata ce a luat cunostinta de aceasta. Din moment ce a participat la procedura , se prezuma ca si-a insusit intocmai cerintele autoritatii contractante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar minim particpanti licitatie anjinsan anjinsan Buna Ziua, As dori sa va descriu urmatoarea situatie: La o licitatie publica deschisa pentru achizitionarea unui produs se prezinta trei ofertanti. Doi ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare tina25 tina25 am solicitat formular cu personalul angajat in proiect ....fara a preciza ca seful de santier sa fie specialist....intrucat in formular seful de santier era ... (vezi toată discuția)
Licitatie Alisssia Alisssia Buna ziua, am participat curand la o licitatie si mi-a lipsit din dosarul original un formular (tert - nu este cazul), formular care in plicul \"copie\" ... (vezi toată discuția)