avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract

buna ziua!
am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de munca.......:">
daca firma X tine evidenta salariatilor cu programul REVISAL se mai semneaza si contractul tipizat? daca nu,cum putem verifica daca suntem angajati sau nu?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 31 August 2011
CIM se semneaza si un exemplar este la dvs numai ca nu se inregistreaza fizic la ITM ci prin REVISAL
sigur ca da. art. 16 (1) prevede :Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.
Pentru a se inregistra un contract in Revisal, acesta trebuie sa existe fizic, semnat, cu nr. de inregistrare si cuprinzand toate elementele stabilite prin reglementarile in vigoare.
Conform art. 8/3 din HG 500/2011 la solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa-i elibereze copii cerfificate ale paginilor din registru referitoare la activitate, durata, salariu, vechime.
Contractul individual de munca se incheie in forma scrisa obligatoriu conform art. 16 alin. (1) din Codul Muncii.

Intr-adevar angajatorul nu mai are obligatia de a-l inregistra la ITM dar are obligatia conform art. 8 alin (2) din hotararea 500/2011 de a pastra un exemplar al contractului individual de munca la dosarul de personal.

Mai mult decat atat conform art. 16 alin. (3) din Codul Muncii ” Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.”. Iar conform art. 260 alin.1 litera (p) neinmanarea unui exemplar al contractului salariatului anterior inceperii activitatii este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei - 2.000 lei.

In concluzie angajatorul este obligat sa va inmaneze in scris un contract individual de munca.
sa inteleg ca nu au nici o valoare vorbele lor care ma asigura ca sunt angajata, fara semnatura mea?
daca acum as vrea sa plec nu as mai fi nevoita sa dau preaviz?
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ell3na, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu inmaneaza salariatului un exemplar de pe contractul individual de munca djkt2 djkt2 Am vazut ca au mai fost topicuri pe tema asta dar nu pot posta acolo. Sper ca informatiile de aici ii vor ajuta si pe altii. Stiu ca e cam mult de scris dar ... (vezi toată discuția)
Verificarea contractului de munca doandaiondan doandaiondan Buna ziua! As dori sa stiu daca a fost depus contractul meu de munca,si cu ce data? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca diana45 diana45 Inregistrarea unui contract de munca se face cu o zi inainte de inceperea activitatii. (vezi toată discuția)