avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizari la actiunea principala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizari la actiunea principala

Am inaintat o cerere de recurs pentru un dosar. S-a depus intampinare de catre partea adversa, iar acum as vrea sa vin cu niste precizari pe langa actiunea mea principala, cum pot sa fac?
Cineva mi-a spus ca trebuie sa depun cu 5 zile inainte de termen, pot s-o fac pe fax sau totusi la termen?
Va rog cine stie sa-mi de-a un raspuns.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: OlteanM , utilizator 11:41, 1 Septembrie 2011
jurist Clement a scris:

...mai degraba este o,,EXTINDERE DE ACTIUNE" care se va trata de instanta la fel cu cererea de
prima instanta,deci inainte de termen cu 5 zile,cel mult la infatisarea dintaie!

Mai degraba o ...restrangere decat "extindere":D, insa in raspunsul initial si generic pe care vi l-am dat, am oferit si raspunsul la aceasta varianta: "precizarile de care vorbiti se pot face sub forma unui raspuns la intampinare, pe care il puteti depune si sustine si la termen", intelegind acum ca aceasta restrangere ar avea legatura si cu intampinarea depusa. Documentul incheiat in forma scrisa il puteti numi si nota de sedinta si veti cuprinde in el, daca vreti, un raspuns la intampinare, in care veti face exact asta, adica veti raspunde punctual intampinarii si veti solicita explicit si ceea si in cce mod doriti sa "restrangeti", cu explicarea motivelor care au determinat solicitarea, in fapt si in drept. Instanta va decide admiterea solicitarii, insa pe principiul contradictorialitatii, daca solicitarea are legatura cu intampinarea si deriva ca necesitate din aceasta ori din stadiul desfasurarii, atunci instanta nu prea are de ce sa v-o respinga. (iata si ...un pic:) de motivare in drept).
Daca este vorba de restrangerea unui cuantum, atunci partea adversa nu prea are interes sa se opuna sau sa invoce inadmisibilitatea solicitarii.
Ei asa da, a fost pe intelesul tuturor :).
Sper sa nu fie respinsa de catre instanta pt ca de fapt, in cererea de recurs eu am cuprins trei puncte: am contestat masa succesorala stabilita la fond, faptul ca unul dintre mostenitori nu a facut dovada acceptarii mostenirii nici macar tacit si nu s-a prezentat niciodata cand s-a judecat dosarul, nici acum la recurs si totusi este cuprins ca mostenitor; si o eroare clara care s-a facut de catre instanta de fond in momentul stabilirii loturilor.
As dori sa ma rezum doar la ultimele doua puncte, dar nu stiam care este procedura... cum pot sa abordez problema.
Va multumesc pentru disponibilitate si pentru raspunsul detaliat.
Daca timpul va permite, as vrea sa mai intreb un lucru: dosarul a fost deschis in 2008, iar reclamanta a platit taxa de timbru judiciar conform legii de atunci, cu 19 roni, intre timp legea s-a schimbat cu 3% din val masei succesorale, iar acum l-a recurs, mi s-a pus in vedere sa completez taxa de la 50% din voaloarea de la fond la 1,5% din valoarea masei succesorale, ceea ce inseamna foarte mult fata de val platita la fond? Cum sa procedez?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru judiciar recurs Marina72 Marina72 Am facut o cerere de reexaminare a taxei judiciare, aratand faptul ca am achitat deja 50% din valoarea achitata la fond de reclamanta si nu am cum sa achit ... (vezi toată discuția)
Intampinare in rejudecare goldfish goldfish avem un proces in fond-rejudecare, noi paratii, mai depunem inca o data intampinare daca deja am depus cand s-a judecat prima data dosarul? actiunea tot aceea ... (vezi toată discuția)
Recurs la iccj gabyteo gabyteo Buna ziua Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns urgent. Am avut un proces judecat in prima instanta la Curtea de Apel. Am pierdut si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)