avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inchidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inchidere PFA

Buna ziua.
Va rog sa-mi detaliati pasii care trebuie urmati pentru inchiderea unui PFA.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:01, 10 Octombrie 2011
Procedura radierii PFA se desfasoara la Registrul Comertului unde ea a fost inregistrata. Actele necesare le gasiti pe site-ul www.onrc.ro, dar procedura nu este complicata se completeaza si depune o cerere de radiere impreuna cu actele originale de infiintare a PFA. Cel mai bine este sa consultati sau sa cereti informatii ORC pentru actele necesare. Trebuie sa stiti ca nu se va radia PFA daca are datorii catre bugetul de stat. ORC comunica din oficiu actele de radiere catre Finante, si ei vor face opozitie daca figurati cu datorii catre Stat.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Aveti nevoie de o cerere de radiere, cerificatul de inregistrare in original, certificatul/certificatele constatatoare de autorizare si aproximativ 50 ron. ANAF nu are posibilitatea sa faca opozitie, deoarece PFA este o entitate fara personalitate juridica fiind reglementata de OUG 44/2008. Opozitia se poate face numai la radierea societatilor comerciale, care au personalitate juridica si sunt reglementate de Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Eventualele datorii sunt ,, transferate" pe CNP-ul titularului PFA, daca acesta nu-si achita datoriile fata de stat.
Am fost pe site-ul onrc dar nu am gasit nimic legat de inchiderea unui pfa.
Ce ma intereseaza - CAS(S) sunt considerate "datorii catre stat"? Apare undeva, in procedura de inchidere, obligatia vreunei vize de la CNAS?
Si contributiile sociale (CAS, CASS) reprezinta datorii catre stat.
Cu privire la procedura de inchidere, vedeti raspunsul bun de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere s.r.l.dupa suspendare sooners sooners Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o buna cunostinta de a mea!are un SRL suspendat,si nu mai vrea sa ii dea drumul din diverse considerente! A ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)
Radiere firma cu datorii capucino capucino Buna ziua. Azi am aflat ca 2 societati , care au avut datorii la societatea mea au fost radiate in cursul anului 2012. Cum se poate asta? DIn cate cunosc, ... (vezi toată discuția)