avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Valabilitate contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Valabilitate contract

Expirarea unui contract de livrare de bunuri, prestari servicii si achitarea facturilor care sunt emise dupa data expirarii constituie acceptare tacita a prelungirii contractului?

Cel mai recent răspuns: vasile58 , utilizator 12:26, 5 Septembrie 2011
Daca va referiti la emiterea unor facturi pentru servicii efectuarea in interiorul termenului contractula si plata lor, nu inseamna acceptarea tacita a prelungirii.
Se considera acceptare tacita situatia cand beneficiarul continua sa va dea comenzi, sa faca receptii de lucrari, daca nu va trimite nici o sesizare ca de ce continuati sa prestati serviciul respectiv, sa taie facturi. Acum si dumneavoatra trebuie sa vedeti ce scrie clar in contract, daca pentru prelungire era necesar un act aditional sau se considera automat prelungit daca nici una din parti nu incunostiinta in scris partenerul de neprelungirea lui.
In mod normal trebuie sa platiti pentru serviciile care v-au fost prestate si bunurile care v-au fost livrate, indiferent daca prestarea sau livrarea au avut loc in perioada de valabilitate a contractului sau dupa implinirea termenului.
nu!
daca in contract se specifica ca se poate prelungi cu acordul partilor,atunci se face act aditional.
daca scrie ca se prelungeste cu o perioada similara de timp,atunci el e valabil cu o perioada egala cu caea pentru care s-a semnat
daca nu scrie nimic..nu se prelungeste tacit
Multumesc pentru raspunsuri, revin cu detalii necesare.
In perioada 2001-2002 am avut contract de furnizare a energiei electrice cu SC Electrica, ulterior aceasta s-a transformat in Renel, acum numindu-se EON.
Toate aceste trei societati au emis facturi, eu le-am achitat fara a avea un contract pe perioada nedeterminata cu nici una dintre ele.
Se poate interpreta ca o acceptare tacita a contractului initial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire contract eon criss1973 criss1973 Pentru prelungirea contractului cu eon gaz si eon energie electrica se percep tarife?Perioada de prelungire o pot alege clientii in limita legii/ (vezi toată discuția)
Act aditional daca doua persoane juridice au incheiat un contract de prestari servicii pt o perioada de 2 luni, este gresit sa prelungesti contractul prin act aditional ... (vezi toată discuția)
Contract expirat? mirelamaria mirelamaria Buna Ziua! Termenul contractului e trecut astfel: pana la 12.12.2007. La expirarea acestui termen in cazul in care nici una din parti nu denunta contractul ... (vezi toată discuția)