avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contractul furnizare gaze
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contractul furnizare gaze

La semnarea contractului, [EDITAT] nu imi face cunoscute ,,Condiţiile standard'' pe care le invoca. Mie, ca parte contractanta, nu mi-au fost facute cunoscute, nu fac parte integranta din contract, dar ma obliga sa le respect. Aceaste ,,Condiţii standard'', nefiind lege ci doar un ordin al unei autoritaţi ( nu o lege a statului) poate fi modificat fara a mi se aduce la cunostinţa. Prin aceasta consider ca drepturile mele sunt lezate. Tot prin acest contract nu sunt specificate drepturile mele ca un consumator captiv ce sunt. Sunt specificate doar drepturi ale [EDITAT] ca furnizor.
Nu este specificat cum se face modificarea contractului, dar din felul cum este compus EI pot modifica contractul unilateral, fara ca sa pot face ceva.
Care este modalitatea de a obţine un contract in care cele invocate in contract sa fie introdus ca parte integranta, sa se specifice in contract toate anexele, cele care sunt prevazute in Ordinul 77/2009?
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 09:56, 7 Septembrie 2011
Nu aveti posibiitatea unui contract individualizat , acestea sunt contracte de adeziune - nu se negociaza, mai ales daca sunteti consumator casnic. ANRE ul ca autoritate de reglementare in domeniu (similara cu BNR pentru banci) ne reprezinta interesele tuturor consumatorilor casnici in relatia cu distribuitorii de gaze, aproband contractele de furnizare si evident toate normele in domeniu. Daca aveti plangeri formulati-le la ANRE, chiar si prin email.
Multumesc pentru raspunsul dat. Se pare ca suntem sortiti sa facem ceea ce vor ei , pentru ca nu avem alternativa in a alege furnizorul.
Oare cind vom primi macar o singura data un buletin metrologic prin care sa se certifice puterea calorifica a gazului facturat ? Cred ca niciodata, e o hotie (printre altele) pe care statul o ingaduie.
Inca o data multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Cereti acest buletin metrologic de la ANRE, surprinzator s-ar putea sa vi-l dea.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri gdf Florin02 Florin02 M-ar interesa ce alte variante ar fi de furnizori de gaze( exceptand gdf-ul bineinteles) cu care s-ar putea face contract de furnizare de gaz, am citit undeva ... (vezi toată discuția)
Acciza la gaze w_v_w_v w_v_w_v Am constatat dupa postarile unor utilizatori ca unii nu au acciza pe factura de gaz. Aveti trecute cumva rubrica separata acciza pe factura de gaz? Si ... (vezi toată discuția)
Cateva intrebari ref legea 123/2012 / ordinul nr. 6/2017 Suceveanu Suceveanu Buna ziua ! Am cateva intrebari ref actele normative precitate in titlu: 1. Legea 123/2012 - Legea energiei electrice și a gazelor naturale \"ART. ... (vezi toată discuția)