avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal-Fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal-Fals si uz de fals

Buna ziua.
Am depus plangere penala pt fals si uz de fals impotriva unei persoane.
S-a dat NUP de catre procuror, si la fel de catre prim procuror.
Am facut plangere in fata judecatorului, si am termen pt 14 Septembrie.
Intrebarea mea este urmatoarea.
Avand in vedere ca procuratura nu a facut expertiza grafologica asupra documentului despre care eu sustin ca este fals, ce modalitate am ca sa pot solicita sa partea cealalta sa fie obligata sa depuna la dosar actul in original.
Ideea este ca eu am solicitat intr un dosar civil o nota explicativa data de mine de 6 pagini, dar la dosarul civil s a depus doar copie xerox care este falsificata in sensul ca de pe pagina 4 a disparut jumatate de pagina, a fost xeroxat astfel incat sa ramana doar jumatate din scris.
Vreau sa vad originalul acestui document personal.
Ce cai legale am ca sa obtin acest act avand in vedere ca nici procurorul si nici prim procurorul nu a solicitat acest act original in cursul cercetarii penale prealabile, chiar mai mult procurorul a mintit in rezolutie ca exemplarul original se afla la dosarul civil de la trib Covasna, iar prim procurorul a scris in ordonanta ca exemplarul orioginal se afla in dosarul de personal la sediul angajatorului din Bucuresti.
Deci este clar ca cineva ma minte.
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 11:51, 2 Septembrie 2011
Dupa parerea mea NUP s-a dat corect, deoarece in lipsa unui original, nimeni nu se poate pronunta pe o copie a unui document.
Din acelasi motiv nici expertiza grafica sau grafoscopica nu se poate dispune. Expertiza grafologica este altceva.
Daca instanta considera necesar sa se expertizeze ceva, va solicita originalul, iar partea care il detine va fi obligat sa il prezinte.
Ideea este ca originalul nu lipseste, in referat politistul care a instrumentat cazul, a sustinut in scris ca el a verificat originalul personal, si ca acest act original se afla depus la dosarul civil de la tribunal.
Am fost la tribunal si am cerut copie conform cu exemplarul depus la dosar s a si eliberat si culmea in dosarul de la tribunal se afla copie xerox nicidecum original, ba chiar este scris pe el copie xerox conform cu originalul.
Atunci ma intreb eu unde a vazut politistul originalul din moment ce in dosarul mentionat de el nu exista si nici nu a fost vreodata depus exemplarul original.
Daca la dosarul civil se afla o copie pe care se mentioneaza 'conform cu originalul" este o copie legala, deci dvs. daca considerati ca aceasta copie este un fals, cereti sa se depuna documentul original, iar in urma unei expertize se va constata daca este vorba de fals sau nu.
Daca politistul sustine ca a vazut acest document original posibil sa fie asa, dar daca mai spune ca acesta se afla la dosarul civil si el nu se afla acolo. mi se pare ca este minciuna.
Puteti sa depuneti un memoriu in care sa precizati ca la dosarul civil nu se afla originalul asa cum afirma organul de cercetare penala si puteti cere sa se prezinte acest document de catre persoana care il detine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva rezoluþiilor sau ordonanþelor procurorului de netrimitere în judecatã (art.278 ind.1 c.p.p.) CORTEX CORTEX Buna ziua. Imi puteti spune va rog ca in cazul unei plângeri împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ... (vezi toată discuția)
Procuror prins cu minciuna CORTEX CORTEX Buna seara. Am un litigiu de munca cu fostul angajator. Aceasta a depus in intampinare o nota explicativa scrisa de mine in cadrul unei cercetari ... (vezi toată discuția)
Art 278/1, alin 8 lit a: respinge plangerea ca inadmisibila anola anola am si eu o mare problema: 1.plangere penala pentru fals, uz de fals si declarea in fals(290.291,292 cpp)Propunere de NUP. 2.dispozitia primului ... (vezi toată discuția)