avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Buna ziua am o intrebare va rog ajutati-ma.
In 1987 dupa moartea socrului ,am fost la notar cu sotia defunctului si cu copii lui-este vorba despre bunuri imobile-care a fost extratabulara.
In certificatul de mostenitor au renuntat la succesiune prin declaratii sotia defunctului si fratele sotului meu.
Intreaga masa succesorala revenind sotului meu.
Vina noastra era ca nu am intabulat proprietatea unde locuim,dar am achitat impozitul in fiecare ani.Intre timp sotul meu a murit in urma cu 5 ani.
Acuma mama sotului meu si fratele sotului meu decedat vrea sa mosteneasca prroprietatea.Intrebarea mea este ca ei are voie sa faca asa ceva???Eu ce pot sa fac???Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:19, 2 Septembrie 2011
Daca defunctul nu a avut copii, vocatie succesorala concreta au sotul supravietuitor (dvs.), parintii aflati in viata (mama sotului dvs.) si colateralii privilegiati (fratele sotului dvs).
Cotele succesorale sunt :
- sotul supravietuitor 1/3 (2/6)
- mama 1/6
- fratele 1/2 (3/6).

Dvs. nu puteti decat sa-i duceti cu vorba timp de 6 luni, pana la implinirea termenului de prescriptie a acceptarii succesiunii, apoi sa invocati ca ati acceptat succesiunea (expres sau tacit), iar ei nu.
Acceptarea expresa se realizeaza printr-o declaratie de acceptare data in fata notarului.
Acceptarea tacita se realizeaza prin administrarea bunurilor succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - sot mostenitor mboletta mboletta Va rog sa raspundeti cu detalli despre aceasta speta; Decedat fara urmasi - masa succesorala compusa din casa, teren plus un teren arabil. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)