avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita vis a vis de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita vis a vis de mostenire

Socrii mei au decedat ,ultima soacra in 2010.Pentru socru s-a acceptat tacit mostenirea ,nu s-a dezbatut inca.Pentru soacra a acceptat-o expres.In speta cumnata mea sora sotiei care locuieste si a locuit acolo cu parintii nu a interesat-o si nici nu o intereseaza de nimic.(nu impozit,taxe,sarcinile mostenirii etc..etc,... nimic) Acum 2 zile am aflat dupa site-ul judecatoriei de domiciliul(mi-a spus cineva mai inainte)ca pe numele soacrei sunt 2 investiri cu formula executorie si o executate silita,pentru neplata utilitatilor, toate irevocabile, Noi nu am stiut nimic de aceste sume la acceptarea succesiunii dar cumnata da.Sumele se ridica la peste 5000 ron.Acestea au fost facute de soacra impreuna cu cumnata mea, pe numele soacrei.
Aceasta nu vrea sa plateasca nimic.Am martori ca sotia nu a stat acolo,nu a administrat in comun nimic cu ele de peste 15 ani.

Nu putem dezbate succesiunea pe imobil , intrucat figureaza ,,executarea silita''.


Ce urmeaza a se face de catre sotie intrucat noi nu dorim sa-i achitam ei niste datorii pe care aceasta le are la utilitati, de care s-a folosit ea impreuna cu familia si pe care refuza sa le plateasca.(energie termica,electrica,gunoi)

In cazul in care refuza in continuare ce poate face executorul judecatoresc?pentru ca a refuzat si dialogul cu acesta ,trimitindu-l la plimbare ca mama sa este moarta.Practic nici acolo in acel imobil ,in afara de adresa nu stiu ce drepturi are intrucat mostenirea pe casa nu s-a dezbatur.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:23, 3 Septembrie 2011
Daca veti faformula actiune partaj pentru imobil puteti demonstra ca o parte din sarcina succesiunii ii incumba si cumantei care a beneficiat de utilitati locuind in imobil astfel ca suma sa cada asupra lotului acesteia. OI alta varianta este vinzarea imobilului si despagubirea dv. dupa ce se achita datoria, respectiv dupa ce se retine ca aceasta apartine si cumnatei
datoriile trebuiesc platite
sfatul meu
cred ca solutia scurta si fara batai de cap,nervi si cheltuieli inutile ar fi sa achitati suma,dezbateti succesiunea,si pastrati sau cereti despagubiri pentru partea d-voastra de casa, si traiti linistit pana la adanci batraneti,

dar....
daca casa nu face cat datoria,sau nu vreti sa platiti datoriile actuale,
casa se va vinde la licitatie,
executorul plateste datoriile,
isi ia onorariul si cheltuielile,
pastreaza restul de bani intr-un cont ,
va da banii in cotele si persoanelor indreptatite din certificatul de mostenitor

asta inseamna

vanzarea la licitatie ,in functie de imobil se poate face in1zi sau ....ani functie de imobil si doritori
se poate vinde la cel mai mic pret oferit, ..care poate fi ..foarte mic

succesiunea poate dura intre 1 zi daca va intelegeti si .....ani daca nu va intelegeti

si dupa atatia ani de instante,nervi,onorarii la avocati,cheltuieli de evaluare,taxe in instante
vati spune.....poate ca nu a meritat

hotararea va apartine
nervii sunt ai d-voastra
timpul e al d-voastra

succes
va trebui sa achite si sotia dvs in limita cotei sale. datoriile fac parte din pasivul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PopaGabriela PopaGabriela Buna ziua, Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme leusan leusan Socrii mei au decedat Socrul acum 10 ani si soacra acum 1 an si jumatate.Dupa socru nu s-a deschis mostenirea nici pina acum.Dupa soacra s-adeschis numai o ... (vezi toată discuția)
Eroare, sau nu, a notarului public elisabeta propszt elisabeta propszt Acum un an mi-a murit soacra, lasand un testament in favoarea mea si a sotului. actele de intabulare au fost facute pe soacra 1/1 parte. Socrul a murit in ... (vezi toată discuția)