avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o intrebare

Am un dosar pe rol despre acordarea unei servitutii de trecere pe un teren pe care il am de la tatal meu prin actr de v-c cu uzufruct pt. tatal meu.Pe acel teren am facut o temelie unde urmeaza sa imi ridic si casa.In dosarul respectiv mi s-a cerut sa evaluez respectiva temelie pentru taxa de timbru .La primele 2 citatii nu am putut ajunge , iar la a 3 citatie cand m-am dus dosarul a fost suspendat si mi s-a spus sa fac o evaluare a temeliei si o cerere de repunere pe rol.Intrebarile mele sunt.
1. cum sa formulez acea evaluare a temeliei
2.cat reprezinta taxa de timbru din acea valoare a temeliei ,
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 09:38, 3 Septembrie 2011
Stimate domn,
Cel mai bine pentru dvs ar fi sa va uitati pe Legea 146/1997, actualizata prin Legea nr. 202/201, privind taxele judiciare de timbru:

Art. 2.-(1)Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
a)pana la valoarea de 50 lei - 6 lei;
b)intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
c)intre 501 lei si 5.000 lei - 51 lei + 8% pentru ce depaseste 500 lei;
d)intre 5.001 lei si 25.000 lei - 411 lei + 6% pentru ce depaseste 5.000 lei;
e)intre 25.001 lei si 50.000 lei - 1.611 lei + 4% pentru ce depaseste 25.000 lei;
f)intre 50.001 lei si 250.000 lei - 2.611 lei + 2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
g)peste 250.000 lei - 6.611 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.

Legea, in integralitatea sa, este usor de cautat pe net.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru actiune constatare drept proprietatae constantin popovici constantin popovici am formulat o actiune in constatare a dreptului de proprietate asupra unui teren de 160 m.p..situat Municipiul Falticeni -care este procentul utilizat la ... (vezi toată discuția)
Refuz repunere pe rol artistahp artistahp Bună seara. Am promovat o acţiune prin care am solicitat instanţei pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de înstrăinare a ... (vezi toată discuția)
Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)