avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... elemente constitutive inselaciune (cod penal)?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

elemente constitutive inselaciune (cod penal)?

Sunt studenta la medicina,proprietara unei motociclete yamaha r1 2007 cu care fratele meu a fost implicat intr un accident de circulatie,vina fiind 100% a soferului masinii care l a lovit pe strada.In solutionarea dosarului de dauna (totala )deviz de reparatie yamaha 61 000 lei,pret de nou conform atestat yamaha romania 13713 euro si nr de km parcursi 16100,asigurarea a platit doar 22154 lei.Au pus la dosar un document cu un pret de nou 12500 de euro,ceea ce nu e conform cu realitatea(detin atestat cu pretul de la yamaha,13713 euro),si 100 000 km,iarasi neadevarat si verificabil.Reprezinta asta inselaciune?pot depune plangere penala?ce sanse sunt ca procurorul sa dea neinceperea urmaririi penale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
coppola, utilizator
Cel mai recent răspuns: coppola , utilizator 20:09, 3 Septembrie 2011
Infractiunea ar putea fi de fals, nu de inselaciune.
Din cele succint expuse de catre dvs ,nu rezida elementul "intentie in directia savarsirii de fapte care sa aduca prejudicii ",de a amagi,de a duce in eroare partea vatamata,ci dimpotriva a fost de buna credinta punand la dispozitie un document cu pretul actualizat-al zilei al motocicletei marca precizata
In eventualitatea promovarii de actiune penala,procurorul responsabil va analiza atitudinea emitentului documentului si va retine aspectul ca acesta a eliberat un inscris ce contine valoarea la zi de achizitie
Din cele expuse de dvs nu rezulta nici rea credinta la modul cum a actionat presupusul autor al faptei invocate de dvs,nici de inducere in eroare sau de amagire
dar prin acest fals eu am suferit o paguba de 4700 de euro,asta ar fi fost diferenta daca datele din dosar introduse de ei ar fi corespuns cu realitatea.Deci eu o paguba si asigurarea in castig.
o buna intentie aducand un document fals si un numar de kilometri mai mari,stiind(fiind inspector de daune) ca aceste doua elemente reduc cuantumul despagubirilor?
ynocentta a scris:

Din cele succint expuse de catre dvs ,nu rezida elementul "intentie in directia savarsirii de fapte care sa aduca prejudicii ",de a amagi,de a duce in eroare partea vatamata,ci dimpotriva a fost de buna credinta punand la dispozitie un document cu pretul actualizat-al zilei al motocicletei marca precizata
In eventualitatea promovarii de actiune penala,procurorul responsabil va analiza atitudinea emitentului documentului si va retine aspectul ca acesta a eliberat un inscris ce contine valoarea la zi de achizitie
Din cele expuse de dvs nu rezulta nici rea credinta la modul cum a actionat presupusul autor al faptei invocate de dvs,nici de inducere in eroare sau de amagire

Dar pretul de nou la model 2007 in anul acela ramane acelasi si peste o suta de ani,e vorba de pretul cu care s a vandut moto in anul aparitiei.Citeste cu atentie,nu e vorba de valoarea la zi a achizitiei ci pretul practicat de yamaha pt o moto noua in anul 2007.Si,in plus,atestatul cu pretul corect,care ar fi fost in favoarea mea,a fost refuzat de cel de la asigurari.

Alte discuții în legătură

Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cumparat masina emil51 emil51 Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)