avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... elemente constitutive inselaciune (cod penal)?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

elemente constitutive inselaciune (cod penal)?

Sunt studenta la medicina,proprietara unei motociclete yamaha r1 2007 cu care fratele meu a fost implicat intr un accident de circulatie,vina fiind 100% a soferului masinii care l a lovit pe strada.In solutionarea dosarului de dauna (totala )deviz de reparatie yamaha 61 000 lei,pret de nou conform atestat yamaha romania 13713 euro si nr de km parcursi 16100,asigurarea a platit doar 22154 lei.Au pus la dosar un document cu un pret de nou 12500 de euro,ceea ce nu e conform cu realitatea(detin atestat cu pretul de la yamaha,13713 euro),si 100 000 km,iarasi neadevarat si verificabil.Reprezinta asta inselaciune?pot depune plangere penala?ce sanse sunt ca procurorul sa dea neinceperea urmaririi penale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
coppola, utilizator
Cel mai recent răspuns: coppola , utilizator 20:09, 3 Septembrie 2011
Alimanescu George a scris:

Infractiunea ar putea fi de fals, nu de inselaciune.

Inspectorul stia ca numarul de km pe care i a trecut sunt ireali si ca imi va reduce cuantumul despagubirii.I am prezentat si atestatul cu pretul oficial yamaha,care a fost refuzat,preferand un document fals care mi ar fi acordat o suma mai mica a despagubirilor.Nu poate fi fals,el nu a avut un document original pe care sa il modifice,ci pur si simplu a creat un document prin care afirma ca pretul de nou e mai mic decat realitatea,o minciuna care lui ai aduce un avantaj si mie o pierdere.Deci suntem mai aproape de inselaciune.In plus,am martori care l au auzit afrimandu mi ca:nu e important documentul asta sau numarul de kilometri,valoarea despagubirilor va ramane aceeasi indiferent de ce date trimite el.Iarasi,e un neadevar(m am documentat cu privire la norme,intre timp).
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
coppola, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cumparat masina emil51 emil51 Pe 9 Mai 2008 am cumparat o masina de la un tip din Ploiesti, cu care am facut un act de vanzare-cumparare la o dactilografie de langa ... (vezi toată discuția)
Kilometrajul unui automobil dat inapoi si vanzarea ulterioara a acestuia Ionion1989 Ionion1989 Va prezint urmatoarea situatie reala: Am cumparat o masina de la vanzatorul Ion. Acesta mi-a spus ca masina are numarul de km afisati pe bord respectiv ... (vezi toată discuția)