avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie militara ,salariu in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie militara ,salariu in invatamant

Am si eu o rugaminte : Va rog sa -mi spuneti daca pot cumula pensia militara pentru limita de varsta cu salariu in sistemul de invatamant. In anul 2011 am sustinut examen pentru a ocupa un post de suplinitor calificat la disciplina psihologie. Pe baza notei obtinute am fost repartizat in sedinta publica pentru a ocuparea unui post.
Cand am depus dosarul pentru angajare mi s-a spus ca nu am dreptul sa cumulez pensia cu salariul din invatamant si nu pot fi angajat pe post. In speta data exista posibilitatea angajarii la plata cu ora ????
Va Multumesc! :-/
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:01, 4 Septembrie 2011
1. Nu puteti cumula pensia cu salariul daca nivelul pensiei nete depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat - art.17 alin.1 din Legea nr.329/2009
Pentru anul 2011, valoarea acestuia este de 2022 lei [art. 15 din Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, LEGEA nr. 287/2010 din 28 decembrie 2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 880 din 28 Decembrie 2010]

2. Art. 13 din Legea nr. 284/2010 prevede ca, personalul didactic de predare poate fi salarizat şi prin plata cu ora sau prin cumul, potrivit prevederilor art. 49 alin. (1) din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare. Calculul pentru plata cu ora sau prin cumul se face la norma didactică prevăzută la art. 43 din Legea nr. 128/1997, cu modificările şi completările ulterioare.

Legea nr.1/2011 dispuneca, posturile didactice ramase neocupate prin concurs sau eliberate in timpul anului scolar se ocupa prin plata cu ora pana la sfarsitul anului scolar ori pana la revenirea pe post a cadrului didactic care a beneficiat de rezervarea postului/catedrei.

3. Legea nr.128/1997 a fost abrogata de Legea nr.1/2011.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mergeti la cumul!!!Nu sunteti platit pe perioada vacantelor de vara.
Va multumesc mult pentru raspunsurile date .Mentionez ca pensia este in cuantum de 1480 lei si va rog daca are cineva , posibilitate sa-mi raspunda daca Min. Educatiei are reglementat , printr-un ordin intern sau dispozitie a ministrului educatiei, interzicerea cumulului pensiei cu salariu din invatamant ,deoarece inspectorul de personal refuza angajarea pe criteriul ca sunt pensionar militar.Doresc sa ma adresez justitiei ,ce sanse de reusita am???? :fight:
Solicitati incadrarea in baza Art. 247 din L 1/2011, lit n)

personalul didactic asociat este personalul didactic titular la alta scoala, personalul didactic pensionat platit in regim de plata cu ora sau specialisti consacrati in domeniul de specialitate al curriculei scolare.


Nu stiu sa existe vreo interdictie referitoare la pensionarii militari. De altfel, nu sunt interdictii decat daca izvorasc din statut si care l-ar face pe candiat incompatibil cu functia didactica de predare.
Un pensionar fie el si pensionar militar nu poate fi un candidat incompatibil cu functia didactica ... singurul impediment este cuantumul pensiei nete care sa nu depaseasca valoarea salariului mediu brut pe conomie.

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare ghita49 ghita49 Lucrez in invatamant si am auzit ca persoanele care au 3 sau mai putini ani pana la pensie, beneficiaza in acest an scolar de posibilitatea pensionarii ... (vezi toată discuția)
Cand si cum e bine sa depun dosarul de pensie? draganaurelia draganaurelia Sunt nascuta in martie 1951; la 1 sept. 2009 am implinit 34 de ani de activitate in invatamant; din cate stiu, ar fi trebuit sa ies la pensie in nov. 2009; dar ... (vezi toată discuția)