avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica?

Buna ziua,
va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa procedez cu energia electrica? Nu doresc sa ma debranseze total, insa consumul va fi, evident, zero.
Care ar fi pasii de urmat, cum ar trebui sa arate modelul de cerere catre societatea furnizoare, ENEL?
Va multumesc anticipat.
Dvs. aveti un contract de furnizare cu ENEL-ul. Mergeti la biroul relatii cu publicul - avand contractul la Dvs.- si discutati cu dansii. Credeti ca nu mai au asemenea cazuri? Vor observa ca stau de vorba cu om cu bune intentii.
Buna ziua,
Cel mai sigur pas de facut este sa dati inexul citit din doua in doua luni, asa cum este mentionat pe fiecare factura ENEL.
Citirea indexului care trebuie dat telefonic, la un numar gratuit, il poate face oricine dintre vecini sau rudele dvs.
Evident ca indexul dat (citit) va fi mereu acelasi, iar facturile vor avea consum 0.
TREBUIE neaparat sa dati citirea indexului, altfel furnizorul de energie electrica va face o medie a ultimelor 12 luni, iar daca nu se achita contravaloarea facturii, dupa expirarea termenului legal si contractual, veti fi debransat.
Totodata, puteti face o cerere catre furnizorul energiei electrice, din raza de domiciliu, in care sa specificati plecarea dvs. pe o perioada lunga si sa fiti exclus de la plata abonamentului radio-tv.


Sa aveti o viata frumoasa !
Faceti o cerere in care explicati situatia dvs. si solicitati sa va emita o factura la 6 luni.
1.In general furnizorul de electricitate factureaza estimativ 1-2 luni dupa care face regularizarea. Nu vi se intrerupe curentul pana nu se face regularizarea.

2. Procedati cum v-a sugerat @Adam Grecu

3. La acest furnizor va puteti face un cont pe site-ul lor, cont de pe care puteti comunica indexul contorului - acelasi mereu. Factura va fi conform cu consumul declarat de dv. Va puteti consulta factura de pe acest cont. Puteti face plati (daca e cazul, dar nu va fi la dv.) prin internet.

4. Mergeti la furnizor, platiti o suma modica in avans si apoi urmati punctul 3. Veti constata estimari si regularizari succesive in factura care nu va vor pune in pericol de a vi se opri curentul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
elga50, moderator
Mai nou facturile enel se trimit si online. La fel si plata lor. se poate face tot online.

Alte discuții în legătură

Furnizor energie electrica - regularizarea la 3 ani si factura aberanta rabina rabina Buna ziua, Din iulie 2011 locuiesc in chirie si am un consum foarte mic de energie electrica. Plata medie, la 2 luni era de 70 lei. Pana in 23.01.2013, ... (vezi toată discuția)
Repartizare factura electrica pe minus locatarx locatarx [b]Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????[/b] S-a platit o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)