avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna.am 32 de ani de casatorie si casa in care stau e pe numele sotului.daca divortez ce drepturi am in aceasta casa si eu si cei 2 copii care sunt majori???
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 12:55, 5 Septembrie 2011
e cumparata de sot inaintea casatoriei?
Da, este foarte important de stiu cand s-a cumparat casa.
In functie de acest raspuns se poate analiza daca aveti sau nu drept.
Daca acest imobil este dobandit inainte de casatorie,acesta reprezinta bun propriu (doar al sotului).In acest moment ,daca sotul dvs.va dori sa vanda acest imobil,o va putea face fara nici o opreliste.Daca va divorta de dvs,(chiar ulterior recasatorindu-se) si va deceda,cei doi copii devin mostenitori,daca in urma divortului vor fi trecuti pe numele sau.
e cumparata inainte de casatorie de parinti lui casa
In cazul unui divort, nu aveti dreptul la casa nici dvs, nici copiii.
Aveti un drept de creanta ( drept la despagubire) pt imbunatatirile aduse ap de-a lungul casniciei (1/2 din valoarea acestora). Dreptul trebuie cerut si dovedit in instanta.

Alte discuții în legătură

Bunuri dobandite inaninte de casatorie tasha8708 tasha8708 Buna seara, Vin cu o speta a unei prietene care a avut ghinionul sa dea peste un...barbat....care s-a dovedit a fi un alcoolic. Problema este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 19 ani de casatorie Iosif attila Iosif attila Buna Ziua! Am si eu o intrebare daca se poate afla raspuns ,pentru ca sunt casatorita de 19 ani si am doi copii unul de 17 si unul de 19 ani iar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Mostenire tambadaniela67@gmail.com tambadaniela67@gmail.com Sunt căsătorită cu un barbat de un an are doi copii din alta căsnicie care locuiesca cu noi fosta soție e moarta de 9 ani.casa. A ridecât casa în care ... (vezi toată discuția)